Att ta sitt sociala ansvar

Jag är ganska enkel. Jag kissar i skogen om jag blir nödig när jag är ute och cyklar. Jag svettas och är ganska ofta hyfsat lortig. Men ändå ren. Och ren mer än på utsidan. Jag rannsakar mig själv i mina värderingar och väljer att verkligen ta mitt ansvar. Som inspiratör, instruktör, aktiv i sociala medier och träningsmänniska.

Jag är extremt ofta osminkad, svettig och lerig i sociala sammanhang. Av många anledningar, men kanske allra mest en –  för att det är jag, så ser jag ut när jag tränat. Efter en timme eller två i cykelsalen är jag blöt. Dyngsur och inte alls speciellt assnygg.

Jag är människa med alla skrupler jag har och jag har också ett ansvar mot dig och mig själv att acceptera dem, att visa att det är ok att vara jag och du. Att alla duger. Det blir så extremt påtagligt när stora varumärkesjättar med enorm påverkan på den sökande unga kvinnan och mannen sprider budskap som “eat less”.

Det är så ledsamt och kränkande att vi idiotförklaras på att få den stämpeln, att vi accepterar det. Att många av oss kommer fortsätta att handla där. I samma butik som säger hej, du kvinna, du med alla ätstörningar – bli sämre! Var olycklig. Och gärna, smitta av dig till andra.

Jag hoppas att alla tröjor bränns på bål och att vi alla för all framtid aldrig köper något ifrån Urban Outfitters.

 

 

 

 

11 Comments

 1. Cecilia Bergliden 10 september, 2013at07:49

  Det är faktumet att du kan vara så snygg fastän du är lerig, svettig som är så coolt. Din utstrålning och karisma är nåt jag beundrar och letar efter hos mig själv. <3

 2. joanna 10 september, 2013at07:49

  Blir så trött….. Jobbar med tonåringar och just detta är något som vi ständigt kommer tillbaka till. Hur man ska vara och alla krav utifrån. Utvecklingen är skrämmande… För 20 år sedan när jag började arbeta som lärare så fanns det visst krav på utseende och hur man skulle vara men inte alls som i dag. Det är så många tonårs tjejer som mår psykiskt dåligt av detta… Som är deprimerade, som blir utbrända som får panikångest…som 14-15 åringar…helt galet!

 3. Jenny 10 september, 2013at10:26

  Det är det som är så härligt med att läsa din blogg- att du är så ren trots att du är svettig, lortig eller osminkad. Det du står för och förmedlar är något jag verkligen ser upp till.

 4. Madelaine 10 september, 2013at12:36

  Riktigt sjukt budskap.
  Jag som var inne i deras butik i Stockholm för första gången i somras (bor i Karlstad) och tyckte det var sån urcool affär.
  Så trist när de marknadsför sådan dynga.
  Nej tack. Jag blir äcklad.

 5. Cissi 10 september, 2013at20:22

  Lortig, svettig och osminkad – finns inget bättre och naturligare. Blev ledsen, förvånad och arg när jag såg tröjan. Vem tycker att det var en bra idé att göra den? Hur kunde det gå så långt att den började säljas? Finns det inte EN vettig person på vägen som vågade reagera? Som tyckte att det var fel? Tanken är skrämmande…

  Du är en otrolig inspirationskälla, hoppas du förstår det:) Keep up the good work! Kram

 6. Axel 11 september, 2013at05:18

  Så sant. Extremt fin bild för övrigt.

 7. Användarens profilbild jessica 11 september, 2013at07:14

  Underbara människor – tack för era fina ord.

 8. Marie 11 september, 2013at07:57

  Tack Jessica för att du lyfter fram detta ämne!

 9. Queenie 11 september, 2013at12:45

  Jessica, du är en av tidernas och i många år för mig största inspiratör! Respect.

 10. Annie 11 september, 2013at20:18

  KAN inte du klona dig och åka runt till ALLA högstadieskolor och prata inför ALLA tjejer-please? Det behövs! kärlek!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *