Måndag och bilen är fullpackad. Eller ja, inte riktigt, ganska lite packning för att var mig. Jag vill alltid försäkra mig att jag är garderad för ösregn, solsken och alla möjliga väder däremellan. Så mer som en regel än undantag brukar min enormt stora Thulebag vara fullproppad. Den här gången delar jag den med Js packning. Bara det är minsann helt otroligt. Jag har dessutom slängt ned en långkjol och vita sneakers ifall jag skulle hinna byta bibs mot vanliga kläder. På taket på bilen är våra cyklar, längst back Rocky och Rambo och i baksätet den där fullproppade baggen, maurtenflaskor, cyklepump och lite annat som är bra och ha med.

Vi kör genom Sverige ned till Skåne till Österlen och möts av det där förtrollande ljuset som alla pratar om och som alltid får mig att tappa andan. Det är sobert, pudrigt lila och fullkomligt förtrollande. Går inte riktigt att beskriva utan man måste få se det. Som ett norrsken fast inte riktigt.

Vi landar hos mina föräldrar och tar oss dagen därpå till Hallandsåsen. J kör nedför hela dagen och jag kör distans – på känn. Alltså jag har inte koll på var jag ska eller hittar där på åsen. Så jag kör nedför och uppför och runt. Suckar när jag inser att jag är på väg nedför hela härligheten för 4:e gången och måste klättra upp igen.

Idag, onsdag, vaknar vi i Simrishamn. Jag har bara min mtb med mig ned, så all distans som ska göras de här dagarna får bli på den och med det så mycket stig och skogsvägar jag kan hitta. Jag kör längs havet norrut. Passerar stigar med den karakteristiska grovkorniga röda sanden. Det är inte lätt att plöja genom sand på cykel. Det går några meter men sen är det stopp alltså. Korsar genom beteshagar och viker av upp mot Örnahusen. Kör förbi gården Ernst håller till på i denna säsongens avsnitt. Hamnar på grusvägar jag aldrig tidigare kört på och kör åt det hållet jag tror tar mig på rätt tur. Planen är att till slut möta upp Jaime och i Gyllebo.

Jag hamnar helt plötsligt vid en grind in till en beteshage. Ser att det sitter en liten skylt uppe och att jag hamnat vid Mandelmanns Trädgårdar. En fin uppmaning på skylten om att ta hand om deras djur och hjälpa får som hamnat på rygg. Jag kör vidare genom de böljande ängarna, stöter inte på något får men en och en annan ko.

Efter 2h kommer jag in till Gyllebo och kör en runda runt sjön och slås över att det är himla fin stig. Tar mig över till andra sidan och slingorna, stigarna och skogsvägarna jag sprungit så många gånger på under min uppväxt och slutför sista timmen där. Blir lite lycklig i själen att skogen är i bättre skick än vad den var sist jag var där och den kändes bortglömd och igenväxt. Nu var det röjt och himla fint.

Sista metrarna möter jag J med Rocky och mamma & pappas hund. Fin dag på sadeln in i minnesbanken. Som alltid när jag kör distans lyssnar jag på en podd och de senaste passen har många poddar jag lyssnat på berört det som så många pratar om nu – prestation, mental hälsa och livet. Får bli ett eget inlägg om reflektioner om just det.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *