Jag får så himla många frågor om utrustning, att jag tänker att vi kan väl köra lite följetong här inne.

Jag har kört med en Powersadel men inte varit 100% nöjd. Ingen sadel verkar vara sådär gjord för ett underliv och hur jag än letat så har jag inte hittat hem. Den där eviga jakten på den bästa sadeln verkar vara en evighetssak. Som aldrig tar slut. Man stannar vid något tillräckligt bra och “vänjer” sig. Det finns massvis av trådar och jag vet inte, men det känns som män ibland har lättare att hitta rätt – eller så är det så att vi kvinnor gnäller lite mer över obekvämligheten av att inte sitta 100% rätt.

I en tråd på FB rekommenderade Åsa Eriksson Pro stealth. Den påminner om Powersadeln MEN med vissa skillnader. Bredare öppning och du tillåts glida lita mer fram och bak. På Powersadeln från S blir det högst obekvämt om du inte sitter precis rätt.

Beskrivningen är rätt maffig – I korthet, sadeln är utvecklad för att vinna lopp. Och marknadsförs precis som Powersadeln att den hjälper dig att få ut mer effekt och som helt enkelt gör dig snabbare. Stor anatomiskt utformad glipa som reducerar tryck även när du sitter djupt ner i bocken. Bred bas och bredare spets ger bättre stabilitet, samt bättre stöd och tryckavlastning i flera olika typer av positioner.

Hur upplevde jag den då – jo men BRA! Den slår faktiskt Powersadeln precis som Åsa sa. Båda två är favoriter men den här är nog faktiskt vassare.

Team She Rides samarbetar med Cykloteket och saker som är bra vill jag såklart hjälpa andra att ta del av – så sagt och gjort – vi har lite rabatt till er om ni är sugna på att prova. Obs så är detta INTE ett sponsrat inlägg utan bara en win win för att underlivet ska uppskatta cyklingen lika mycket som hjärtat.

Här hittar ni den i carbon  och här hittar ni den andra varianten.

 

 

 

 


 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *