22 Comments

 1. Ulrika Tallgård 18 mars, 2014at09:59

  Hej Jessica. Hoppas du blir frisk snart, men tills dess måste jag fråga med min fråga, som jag tampas med varteviga dag. Jag är sötsugen ständigt. Äter jag lite godis så sätter nåt igång hos mig, och jag äter något litet sött/fett nästan varje dag. Har haft detta problem hela mitt liv. Finns det tex ngt bättre substitut för godis. Utöver detta äter jag rätt ok nyttig mat (kanske lite för stora portiner:-)Alla tips tas emot. Krya på dig

 2. Jenny 18 mars, 2014at10:03

  Krya på dig underbara kvinna! Fast bra att du blir sjuk nu och inte när det är Workout Åre (SOM jag längtar!).
  Nåja. Min fråga. Jag skulle vilja att du utvecklade ännu lite mer kring VO2max-intervaller/upplägg. Jag har fullt grepp på syfte/känsla/upplägg för under tröskel och på tröskel, men det där som händer när man “kliver över gränsen” och bara köttar på. Vad händer då? :)
  Kram till dig från ett Östersund där det kommit nästan 40cm snö på ett dygn.

  Ps. Jag kommer ansökan till The Challenge i oktober, snälla säg att du är med då…?

 3. Användarens profilbild jessica 18 mars, 2014at10:03

  TACK Ulrika! Jag svarar i ett inlägg om en liten stund. :)

 4. Användarens profilbild jessica 18 mars, 2014at10:04

  Och tack Jenny! Kommer också ett svar till dig och hurra för Challenge! Mer frågor!

 5. Sophie 18 mars, 2014at10:35

  Hej, jag har ingen fråga för tillfället men ville bara skriva att jag hittat din sida nyligen och tycker den är så bra! Positiv, fina bilder, kloka ordspråk, bra information. Precis vad jag behöver just nu! Så tack för det och krya på dig!

 6. Användarens profilbild jessica 18 mars, 2014at10:36

  Tack fina du Sophie! Ha en underbar dag och tusen tack för att du hittat hit!

 7. Anders 18 mars, 2014at10:45

  Krya på dig massor!
  Betyder det här att jag kommer få Jessica-abstinens efter kvällens JCMC-Spring? ;-)

  Hur mycket skulle du säga att en träningsfri vecka påverkar kondition och fysisk förmåga?
  Finns det andra aspekter som kan vara värda att ta hänsyn till?

 8. Användarens profilbild jessica 18 mars, 2014at11:30

  BÄÄÄÄSTA Anders! Kör det svaret med de andras :) Jag kommer få Andersabstinens – som det ser ut nu så kommer jag hålla mig hemma. #snyft

 9. isa la sueca 18 mars, 2014at11:53

  Hej Härliga, kloka inspirationskälla!

  Jag har en hel massa frågor men väljer två…Du får väl välja vilken du svarar på :)

  Den första gäller spinning. Jag älskar den typen av träning och har länge funderat över att utbilda mig till instruktör. Men, tyvärr har det aldrig blivit av. Men.. trots mina 40 år som smyger sig på så är jag ändå sugen på att ge det en chans. Hur tycker du man ska tänka kring utbildningar.? har en PT och massörutbildning i botten och även om jag inte arbetar med detta längre så vet jag vilken djungel det är med utbildngar och hur lätt man hamnar fel och ska man lägga pengar, tid och engagemang på en utbildning vill man ju att det ska bli bra.. Någon tyckte jag skulle gå en Friskis utbilning… andra ” det är bara att köra” men så är det ju inte…

  Fråga två
  Cykla på asfalten har jag bara gjort som transport till jobbet ( 2 mil enkel) och en tjejvättern. Då har jag rullat på en vanlig hybridcykel. med en fot som krånglar ser jag ju hur löpningen kanske får läggas på hyllan det här året och då sneglar jag åt cyklingen men har jättesvårt att veta var jag ska börja. Mountainbike fast på stigar och inte klipphällar det är ju kul…. cykla snabbt och långt är också kul men jag tror inte riktigt racer är min grej..fegis som jag är… Så, till frågan. En cyklocross… vad tycker du om dem?
  Det är ju lite knepigt med cykel. Det är ju inte precis så att man springer och köper en sort för att testa och sen köper en till för en annan diciplin…

  Vill passa på att tacka för en otroligt bra och klok blogg! Så glad att jag hittat hit! //Isa

 10. Användarens profilbild jessica 18 mars, 2014at12:01

  Underbara frågor! Svarar på dem snart :) Ställ fler om du har några och TACK för att du har hittat hit!

 11. lisasfanclub 18 mars, 2014at12:20

  Jag har en MTB-fråga: Det känns nämligen ganska trögt, typ som att jag försöker köra iväg med bilen och handbromsen är i. Nu misstänker jag dock att det är mina ben som är tröga och inte cykeln (den är ny och välsmord och rätt inställd) men jag vill liksom vara starkare och snabbare och ja, svischigare, och varje tramp ska väl inte behöva vara tungt? Däcken är visserligen kanske lite väl grova, så det är knappast de snabbaste däcken – men ändå. Jag vill ha lite bättre glid helt enkelt. Hur kan jag träna upp det bäst, både när jag cyklar och när jag tränar styrketräning eller löpning?

  Och nu när jag tänker efter så känns benen tröga när jag “springer” (joggar) också. Jag är verkligen långt från någon slags sprinter, mina lår är liksom mest av allt mjuka och tunga (men starka) och min träningshistorik består av 20 år på hästryggen = benen är vana vid statisk träning, men inte vid rörelse.

  Och så behöver jag alltid tips på bra mellanmål. :)

  Krya på dig och tack för all inspiration.

  /L

 12. mirijam 18 mars, 2014at12:54

  Jag har en fråga som handlar mer om knopp än om kropp, och den lyder: Är du som du är – eller är det något som du också har tränat på att bli? Jag var med på ditt pass på BBC i helgen och såg dig som hastigast där även förra året och båda gångerna har jag liksom golvats av sättet du tar in ett helt rum. Som någon annan skrev i recensionen av årets BBC (minns inte vem) “trots att vi var hundra pers så kändes det som att hon höll passet för bara mig”. Är du sån av dig själv? Och märker du ens det eller kommer det bara naturligt?

  Kram och krya på dig!

 13. Elna 18 mars, 2014at13:32

  Åh, men krya på dig! Jag undrar om du har något superdupertips när man liksom tappat motivationen litegrann och saknar sin gnista i träningen? Och så håller jag tummen hårt för att vi får tillfälle att säga hej på riktigt i något cykligt sammanhang snart!

 14. Lotta 18 mars, 2014at14:16

  Hej! Tack för en bra blogg!
  Jag har en cykelfråga. Jag kör racer, blir tredje säsongen nu. I år har jag anmält mig till mitt första lopp, Siljan Runt 16 mil. Det ska bli jättekul! (Hoppas jag :-)) Men, det jag funderar över är : Vart skulle du rekommendera att man vänder sig för att få hjälp med att ställa in cykeln ordentligt?
  Jag tycker att jag sitter hyfsat bra, men å andra sidan är det ju lätt att det blir en vana. Och kanske kan jag sitta betydligt bättre med ganska små justeringar.
  Jag bor i Gävle, och såvitt jag vet finns det inte nånstans att få hjälp här i närheten. Men kanske i Sthlm?
  Både jag och min sambo cyklar, och vi skulle båda behöva hjälp.

 15. Anna Laggar 18 mars, 2014at15:56

  Hejsan
  Hur skulle ett VO2max pass på spinningcykel kunna se ut?
  Hälsningar
  Anna Laggar

 16. Cicci 18 mars, 2014at16:35

  Hej!

  Jag vill gärna veta mer om hur man blir en effektivare löpare. Alltså om man redan springer några gånger i veckan, inklusive intervaller – vad ska man tänka på för att kunna förbättra tekniken? Så att det går lättare/fortare/bättre? Den där höften ska ju öppnas – men hur ska jag göra under passet för att få till det? Finns det andra saker som vi bör tänka på?

 17. Angelica 18 mars, 2014at17:44

  Fina bästa Jessica! Krya på dig! Själv har jag åkt på halsfluss, inget roligt det heller :(
  Jag har en fråga till dig som jag har funderat på ett tag. Jag har haft en rätt stressig vardag under en längre period och under samma period ändå fokuserat på och prioriterat träning, dels för att jag älskar det och dels för att jag vet hur viktigt det är för att motverka stressen.
  Men hur mkt påverkar stress egentligen, hur påverkar den kroppen före, under och efter träning? Vad bör man tänka på & ändra på för att ge kroppen bästa förutsättningarna för att nå resultat i träningen?
  Puss & kram

 18. Alex 18 mars, 2014at19:57

  Krya på dig! OCh tack för inspirtaionen, du har fått mig att gå på audiotion för att bli spinningledare och det gick vägen, så nu ser jag fram emot utbildningarna!!

  Min fråga gäller hur en hittar rätt i cykeldjungeln. Jag cyklar till jobbet, och överallt i övrigt också typ, brukar bli åtminstone 2 mil per dag ibland mer för skojs skull Och nu är det hög tid att skaffa ny cykel innan jag blir skogstokig på den knarren jag har. Men hur börjar jag? Vilka märken är bra? Prisklasser (jag är student och småbarnsmamma), vad måste jag betala för att få en prisvärd cykel som håller? Vilken modell? Jag blir inte klok på det :)

 19. Karin 18 mars, 2014at21:50

  Hej! och krya på dig! Jag har en fråga om skor. Vad springer du i för skor? Jag har ett par Nike free 5,0. Kan man springa i dem hur långt som helst? Behöver man mer dämpade skor?
  Din blogg är underbar! Tack för det.

 20. mari thyselius 19 mars, 2014at11:10

  Hej o tack för inspirerande blogg! Den får mig alltid i feel-good-humör:) Jag har kört cykelpass ett tag. Vi har inget pulssystem då känner jag att det blir extra viktigt att hitta ord som beskriver hur det ska kännas i kroppen. Behöver lite prat tips till passet. Lätt att fastna i samma fraser.. hur beskriver du tex känslan i extensiva intervaller, där vi ska jobba under mjölksyra tröskel? Mvh

 21. Maria 19 mars, 2014at19:39

  Har du något tips på hur man laddar om efter en lång jobbdag inför att sticka iväg och träna? Jag är ofta helt slut mentalt och med lågt blodsocker när jag går från jobbet vilket gör tröskeln att ta sig iväg till träning betydligt högre….

 22. Användarens profilbild jessica 20 mars, 2014at22:34

  Älskar era frågor – kommer svar på varenda en!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *