Bokning är öppen för Tjeckien - du hittar den genom att klicka här!

Cykelvett på TV4

Senast uppdaterad:

Imorse var jag uppe med tuppen och pratade cykelvett i Götgatsbacken på TV4. Värt att hoppa över en efterlängtad sovmorgon för att belysa bra grejor. Alltså att cykla smart. Runt 7’30 in får jag min Amira i huvudet – trodde jag aldrig skulle hända. Världens roligaste grej faktiskt. Vek mig dubbel av skratt när jag såg det – kan inte annat än att älska att min cykel är 6 kg lätt

För att en cykel ska vara laglig ska den ha ringklocka och bromsar. Kvällstid måste du ha lampor och reflexer. Röd lampa bak och vit eller gul fram. Reflexer ska du ha fram och bak samt på hjulen.

Visste du att du får böta 

  • 1000 sek om du kör fort
  • 1500 sek om du kör mot rött
  • Köra utan lyse 500 sek (dvs om det är mörkt)
  • Överträdelse mot trafikregler om du cyklar kan påverka ditt körkort

När du cyklar. Ta bort mobilen. Gör det när du kör med. Inte sms, ringa någon eller lyssna på hög musik. Kör i sådana fall en podcast så du hör trafiken runt omkring dig.

Var snäll till alla runt omkring dig oavsett om det är gångtrafikanter, andra cyklister eller bilister. Visa hänsyn, ge tecken och plocka bort tävlingsdjävulen.

0
Föregående
5 minuter om dagen

Välkommen hit!

Jessica har varit i bloggosfären sedan begynnelsen och är idag en av de stora rösterna inom hälsobranschen och cykelindustrin i Norden.