Vi satt hemma i min soffa en lite ruskig sensommarkväll. På soffbordet låg en nyinköpt träningstidning. Mina kompisar bläddrade i den och sa spontant något i stil med att det alltid skapar så mycket prestationsångest att bläddra i sådana tidningar. Övningar man inte klarar utföra och så mycket man bör träna – hur ska man hinna allt och på det kroppar som puttar självkänslan lite på kant.

Jag köper träningstidningar i överflöd, dels för att jag vill veta vad som skrivs just nu och dels av nyfikenhet. Oftast bläddrar jag igenom dem och ströläser. Sällan jag verkligen lusläser dem. Jag kan bli irriterad om bilder som beskriver övningar inte är korrekta. Om det är faktafel och om modellerna är osunda eller överdrivet tränade. All massmedia, alla som bloggar om träning och alla som jobbar med träning har ett extremt viktigt ansvar att förmedla hälsa. Med hälsa kommer sunda ideal, glada människor som njuter av livet, starka kroppar i alla former. Hälsa ska aldrig vara ångestladdat.

Hur känner du när du bläddrar igenom en träningstidning? Vilken är din favorit och vilken är den som motiverar dig mest.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center