Lance Armstrong dopad

Det finns många människor jag inspireras av och som utfört fantastiska prestationer. Lance Armstrong är en av dem. Hela sin karriär med cancer och utan cancer, har han förföljts och anklagats för att vara dopad.

Han har valde en idrott där doping är lite som andra andningen, men han har aldrig fällts. Istället har han vunnit över en fruktansvärd sjukdom. Återigen bevisat att han är en fantastisk atlet. Att han är en idrottshjälte och faktiskt, gör en skillnad – för alla som kämpar och för alla som behöver en förebild och en atlet som faktiskt gör skillnad för andra.

En av världens kanske genom tiderna största idrottsmän orkar inte längre. Han orkade ta sig igenom sin sjukdom men han orkar inte stå emot USADAs anklagelser längre. Han ger upp och i och med att han ger upp döms han. Det finns inga bevis på att han dopat sig. Det finns bara de som avundsjukt i bakgrunden som vill hävda och visa sin makt, satt en kniv i ryggen på en enormt duktigt idrottsman. Han är avstängd på livstid från all idrott. Från all idrott – på livstid.

Det komiska i det hela är att Contador som precis har varit avstängd i 2 år för doping, får innan touren fronta Eurosport. Det är uppenbarligen ok att han fortsätter hyllas som en idrottsman fast han är fälld för doping. Lance som inte ens är fälld förlorar alla sina segrar och får aldrig mer tävla i någon idrott.

Han har oavsett tid på dygnet alltid varit tillgänglig för USADA och lämnat fläckfria prover som gett rena provsvar.

The bottom line is I played by the rules that were put in place by the UCI, WADA and USADA when I raced. The idea that athletes can be convicted today without positive A and B samples, under the same rules and procedures that apply to athletes with positive tests, perverts the system and creates a process where any begrudged ex-teammate can open a USADA case out of spite or for personal gain or a cheating cyclist can cut a sweetheart deal for themselves. It’s an unfair approach, applied selectively, in opposition to all the rules. It’s just not right.

USADA cannot assert control of a professional international sport and attempt to strip my seven Tour de France titles. I know who won those seven Tours, my teammates know who won those seven Tours, and everyone I competed against knows who won those seven Tours. We all raced together. For three weeks over the same roads, the same mountains, and against all the weather and elements that we had to confront. There were no shortcuts, there was no special treatment. The same courses, the same rules. The toughest event in the world where the strongest man wins. Nobody can ever change that. Especially not Travis Tygart.

Today I turn the page. I will no longer address this issue, regardless of the circumstances. I will commit myself to the work I began before ever winning a single Tour de France title: serving people and families affected by cancer, especially those in underserved communities. This October, my Foundation will celebrate 15 years of service to cancer survivors and the milestone of raising nearly $500 million. We have a lot of work to do and I’m looking forward to an end to this pointless distraction. I have a responsibility to all those who have stepped forward to devote their time and energy to the cancer cause. I will not stop fighting for that mission. Going forward, I am going to devote myself to raising my five beautiful (and energetic) kids, fighting cancer, and attempting to be the fittest 40-year old on the planet.

Läs hela Lances inlägg  här.

Jag kommer stolt bära gult.

 

 

12 Comments

 1. CykelCarina 24 augusti, 2012at12:05

  Fint skrivet Jessica. Han ÄR störst och kommer alltid vara!1
  Kram

 2. suz 24 augusti, 2012at12:37

  Men att dom inte ger sig!!

 3. Birgitte 24 augusti, 2012at13:04

  LiveSTRONG – Forever!

 4. Hans 24 augusti, 2012at15:00

  Men kom igen, tio lagkamrater skulle vittna mot honom i rätten och då kommer han på att det får vara nog. Klart han var en fuskare. Ser man mellan fingrarna kan man dock hävda att han var en stor idrottsman då han slog flertalet andra fuskare, trots sin cancer.

 5. Helena 24 augusti, 2012at15:48

  Men FY FAN, jag kokar. Hur kan man dömas utan bevis!? Vad är det för jävla u-land!? Jag blir så ledsen och arg..!

 6. Stefan 24 augusti, 2012at17:59

  Det tråkiga är att hela hans karriär och förmögenhet är baserad på en stor lögn.
  Det är många cyklister som har cyklat en hel karriär utan att åka dit i en enda dopingkontroll utan först på ålderns höst erkänt doping, så visst finns det en möjlighet att Lance även har gjort så.
  Det finns säkert massor med bevis och om Lance väljer att inte bestrida dessa så är det upp till honom att göra så. Se på hur Bjarne Riis tillslut gav upp och erkände doping efter många år av ihärdigt förnekande. Ska vi bara strunta i att sträva efter en ren cykling bara för att en del cyklister ihärdigt förnekar, knappast. Cyklingen förtjänar bättre än så.
  Lance må vara karismatisk till tusen men det måste bygga på sanning och inte en lögn.

 7. Helena Enqvist 25 augusti, 2012at09:14

  Ett bra skrivet inlägg Jessica! Jag vet egentligen inte vad jag tror i denna fråga, vill någonstans tro att han är oskyldig just för den fantastiska cyklist han var och för vad han har gjort, utanför cyklingen och den nästan sagolika karriär han haft, hur han kom tillbaka efter sjukdomen och uträttade storverk. Å andra sidan låter det nästan för bra för att vara sant. Oavsett så skadar så skadar sådant här cykelsporten, gång på gång.
  Jag var jäkligt arg när contador fick så mkt utrymme inför touren, lika jädra arg när det visade sig att han var dopad, jag gillade honom innan.

  Oavsett om Lance är skyldig eller inte var och ÄR Livestrong är en bra grej, jag kommer också att fortsätta använda gult och stå för det, även om det säkerligen kommer att naggas lite i kanten av detta.

 8. johan 25 augusti, 2012at11:17

  Det är ju solklart att USADA har bevis som håller mot L.A annars hade han självklart överklagat i domstol men han vill låta en skugga tvivel finnas kvar för naiva och godtrogna fanboys.

  Det finns blodprov som påvisar bloddoping, ett stort antal vittnesmål samt en stark indiciekedja med kopplingar till redan livstidsavstängda läkare och tränare. L.A väljer alltså att inte bemöta bevisen och rentvå sig i domstol, det säger ju allt.

  Sedan förundras jag över hur många som tycker att positivt dopingtest är det enda bevis som räknas. I vårt civila rättsystem hade 10 vittnesmål räckt med råge för att fälla en mördare även i avsaknad av teknisk bevisning.
  Nu finns det ju även en viss teknisk bevisning som visar på bloddoping.

  Tror ni alltså att alla som inte fastnat i dopingtester är rena, oerhört naivt i såfall. Några som aldrig fastnadeär ju tex Bjarne Riis och Marion Jones.

  En annan sak, Tdf resultatlistorna från den här tiden bör raderas rakt av, detf inns få rena cyklister från den tiden. Enligt R Vacchi var de cyklister som tog platserna 2-10 bakom Armstrong togs 40 av 63 placeringar av cyklister som varit direkt involverade i dopning.

  Ullrich var 2:a 5ggr, Basso alla har de torskat…cyklister som L.A lekte med i de franska alperna…

 9. Jan Gunnars 25 augusti, 2012at21:57

  Läs på, lär dig, skriv nytt inlägg.

 10. Användarens profilbild jessica 25 augusti, 2012at22:09

  Hej Jan!
  Historien upprör – alla – på något sätt. Jag säger inte varken att jag a l d r i g tror att Lance varit dopad eller tvärtom. Att läsa på och lära mig det har jag gjort. Jag har inte grävt ned mig i detaljer och läggs alla bevis fram och visar vad hela världen verkar hoppas på så tycker jag det är extremt ledsamt. För cykelvärlden och för alla som sett honom som en förebild. Inte minst för honom själv och hans barn. Jag hoppas att det inte blir så. Lance har gjort massor fantastiskt för människor som har behov av stöd iom Livestrong. Kanske är det så att ryktena är sanna att han skulle använda Livestrong i argument så fort han blir anklagad för att vara en skitstövel – men jag tror att han gjort skillnad för många som varit sjuka oavsett om han är en skitstövel eller ej. I en bransch där doping frekvent är förekommer, förekommer så klart också smutskastning och undanflykter.
  Oavsett hoppas jag att vi alla önskar att idrotten blir ren oavsett om du anser mig vara påläst eller inte.

 11. Jonas 28 augusti, 2012at09:40

  Michael Rasmussen kastades ut ur touren när han ladde före Armstrong.
  Orsaken var att Rasmussen missat att tala om för dopingkontrollantwrna var gan befann sig.
  Armstrong har testats positivt 2 gånger.
  Klart han ska fällas, det kallas rättvisa.

  Om en bakrånare ger halva bytet till cancerforskningen, ska den rånaren då ej fällas?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *