Faktiskt. Eller jo om du hade all tid i världen. Och det är inte så himla konstigt att inte hinna med allt och inte träna allt. Framför allt inte om du vill bli bra på något. Du behöver göra avkall på sådant som snurrar förbi i ditt flöde, handstående, PB i löparspåret, den nya klassen på gymmet – osv. Ibland kan jag bli stressad över att jag tagit bort tid från yogan, att jag inte står mer på händer.

Och sen slår det mig, jag vill ju kunna cykla bättre och har valt att lägga fokus på cykling en period nu. Så klart att jag inte kan hinna med allt.  Jag behöver träna det jag vill utvecklas i. Du blir bra på det du tränar helt enkelt. Och lite sämre på det du inte tränar regelbundet.

Det slog mig i dag när jag sprang att jag helt enkelt inte är så bra som jag var innan jag började cykla. Brottades med självförtroendet där ett tag och sedan, typ som en klar blixt, samtidigt som jag passerade Rålis, slog det mig – att jag har valt det. Jag har tagit bort löparpass för att få utrymme för mer tid på sadeln.  Jag har valt bort att instruera massor av klasser i veckan en period och istället kör ett färre antal för att göra dem riktigt bra och inte känna att jag inte räcker till.  Jag kan inte träna allt och kan definitivt inte få utrymme för allt.

Vad jag egentligen vill säga är att jag med kan bli stressad över att jag inte kan gå på händer eller att den där inspirationsbilden på instagram också kan väcka ångest hos mig istället för det motsatt – då brukar jag andas ut ordentligt och fundera på om det verkligen är rimligt att tänka så och att i det stora hela så är min kropp fantastisk på vad den kan och det den inte kan just nu är ok. Och springa gör jag faktiskt ganska bra ändå.

Skruva ned prestationskraven och satsa på att träna det du tycker är kul, vare sig du vill bli bra på det eller inte. I slutändan handlar det om att må bra, på riktigt, utan ångest över uteblivna träningspass eller känslan av att inte räcka till.

[insert]jcmc-3[/insert]


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center