Ofta så har jag tv:n på i bakgrunden när jag jobbar hemma. Dels som sällskap till hundarna och den lilla spanska byrackan som inte är störtförtjust i ljud från trappuppgången, och sedan också som sällskap till mig själv. Oftast har jag på tv:n utan att reflektera över vad som egentligen körs i bakgrunden. Nu har OS varit i bakgrunden de senaste 2 veckorna och det känns lite tomt att det är över.

Idag snurrar efter tio med Malou och jag tappar i vanlig ordning hakan över den skeva bilden av hälsa som TV4 kör ut i etern. Varenda gång letar man efter quickfixen. Allt ifrån att testa 5:2 dieten till att man förbränner mer kalorier om du jobbar stående en hel dag än om du sitter. Och att du skulle gå ner upp till 20kg på ett år! Det är ju lite mer komplicerat än så. Eller att det är bättre att vara hungrig än mätt och att majs inte är bra att äta. S u c k.

Jag tror att och hoppas så klart att avsikten är den vi alla strävar efter – hälsa. Men jag tycker att så många gånger i just Efter tio, blir det lätt lite skevt. Istället landar det ofta i en förstärkning av människans jakt på snabblösningar och ofta är det också extremt lätt att få saker om bakfoten när man enbart lyfter upp en studie och inte kikar på flera långsiktiga forskningsresultat.

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center