Epic Sweden

Detta inlägget är publicerat i samarbete med Epic Sweden

 

Den 26-28 maj i år kör jag Epic Sweden. 3 dagar genom Sörmlands skogar och mark.  270 km.  Full service, rakt igenom campet. Som det ska vara. Tekniskt, rotigt, som det blir på stigarna här omkring.

Dag 1 plockar vi 100 km dag 2 samma distans, alltså 100 km och avslutar med 70 km på sista dagen.

Epic Sweden har fokuserat på att hålla hög service och därför bestämt att göra ett camp istället för ett race.   Åkarna har support från start rakt in i mål.

 

Dag 1. 1oo km. 

Förmodligen den enklaste av alla etapperna. Fräscha ben. Flera stopp och flowiga partier genom mina hemmastigar i Nackareservatet, följer sörmlandsleden mot Södertälje och avslutar i Järna.

 

Dag 2 – 100 km 

Utmanande. Stigar som är tekniska, blöta och branta. 90% av stigarna är körbara – resten får vi ta oss fram på fot. Hastigheten kommer till att vara låg pga det utmanade underlaget. Totalt kan vi räkna med 8-10 timmars fullständigt oslagbart rolig cykling. Vi räknar med att andra dagens etapp tar 8-10 timmar. Övernattningen sker i Malmköping.

 

Dag 3 – 70 km

Tillbaka till lite hastighet och de första 20 km kommer till att gå undan och är fantastiskt vackra. De avslutande 50 km är betydligt mer tekniska men följsamma och med härlig körning. Vi avslutar sista dagen genom att “gå i mål” på Sörmlandsleden.

 

Är du sugen på att följa med? Klart du är! Anmäler du dig och anger “jessica” som rabattkod får du 600 i rabatt. Hoppas vi ses! Har du frågor och funderingar? Kommenterar,  så hjälper jag dig.

 

2 Comments

  1. Elna 28 februari, 2017at16:09

    Alltså, så gaaaaaalet kul, shit vad jag vill hänga på och köra det där loppet!!!

  2. Cykelkatten 28 februari, 2017at16:59

    Fy fan, episkt. Ha så skoj!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *