Fjällturen – I fjor var delar av teamet uppe i Funäsdalen med ett drygt 20-tal She Rides cyklister. Vi hade några härliga dagar tillsammans med god mat inramat av betagande vacker fjällmiljö och krönte med att i solsken köra över fjället med Fjällturen.

I år kommer vi göra en liknande variant och vi håller just nu på att se över gemensamt boende med lite extra allt – håll ögongen öppna och är du intresserad maila gärna mig på jessica@sherides.se och märk mailet med “Fjällturen 2019”.

Oslagbar fjällmiljö

Det inte många vet är att jag mer eller mindre växte upp med vintrar och somrar i svenska fjällen. Fyllde lungorna med hög klar fjälluft och skapade en förkärlek till just den svenska fjällvärlden. Anledningen var att min pappa älskade fjällen och har åkt sjuhundranittio (nåja 15 stycken) Vasalopp på vintrarna, svängde i pisterna och på somrarna plockade hjortron. Sedan dess har jag haft en naturlig koppling till fjällmiljö och känner alltid lugnet linda sig runt min rastlösa själ när jag får in den där krispiga och härliga luften i lungorna. Funäsdalen är inte kopplat med Skistar och säkerligen av just den anledningen har jag inte varit där så mycket. En gång tror jag, på vintern.

I Funäsdalen går Fjällturen. Start på Funäsdalens IP och sedan målgång vid Ramundberget. 2 långa klättringar, stök och lagom skumpigt för att passa de flesta. Ett lopp som marknadsför sig som Sveriges vackraste och nog är det vackert.

Forbondeloppet och damstart

Fjällturen växlar upp 2019 och går in och satsar på att fylla hela veckan med aktiviteter och du hittar även ett galet vackert landsvägslopp – Forbondelopp under veckan.

Under året har vi haft en tight dialog med Fjällturen för att utveckla cykelsporten och med vår avsikt att få arrangörer av tävlingar runt om i Sverige att jobba för damtävlingar. Det vill säga att vi får tävla. På lika villkor utan att kunna störas eller ta hjul. Magnus har varit lyhörd och under året har diskussionerna landat i att Fjällturen öppnar upp för separat damstart.

Inför årets Fjälltur 58 km kommer vi erbjuda damstart för elitgruppen i Sportklassen.
Damerna får starta 30 minuter innan herr sportklassen, dvs 08.30 den 13 juli och på så sätt bemöter vi önskemålen från damerna i elitnivån.
Vår ambassadör Emma Johansson kommer inviga 2019 års cykelvecka genom landsvägsloppet ” ForbondeLoppet” sedan ungdomsloppet fredag 12 juli samt stora Fjällturen 13 juli i Funäsdalen på starten.
-Denna möjlighet välkomnas redan nu av damerna sportklassen säger Magnus Rydhult Tävlingsledare för Fjällturen.
Vill man som dam cykla med respektive, och inte tävla gör man det i motionsklassen avslutar Magnus RydhultI

Fjällturen – She Rides Approved Race

Vi vill TACKA och Fjällturen får nu den nya kategoriseringen från oss som “SHE RIDES APPROVED RACE”. Under nästa vecka kommer du kunna hitta mer om den märkningen både här, på fb och sherides.se.

Rabatt på anmälningsavgiften till Fjällturen

Vi vill såklart att vi ALLA från she rides oavsett ambitionsnivå ställer oss i startfållan och startar med damerna – ju fler desto bättre för oss alla. Fjällturen är med dess inramning och fina marginal ned till startande herrar ett fantastiskt bra första lopp!

Med koden Shecykel19 får du rabatt på din anmälningsavgift.  

Förresten – i år tänker jag inte punka och bära min cykel 1 mil.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *