Framgång

Då och då lyssnar jag på podcasts – oftast har jag en rullandes i lurarna när jag avverkar distanspass. Jag gillar den tiden själv på sadeln. I förra veckan lyssnade jag på när Lofsan gästade Framgångspodden och pratade om just framgång. Sedan läste jag det här inlägget hos Sara.

För mig är framgång så många olika saker. Men framförallt är det är känna mig fri och i balans i mina val. Resan ditt har varit krokig men mest ofta är jag lycklig och tillfreds och säger uteslutande bara JA till saker numera som liksom Lofsan uppfyller vissa krav för att skapa den där rätta känslan i magen. Det har, tro mig, tagit tid, träning och ibland dåliga val för att ta mig dit. Och jag tror som med mycket annat att vi behöver träning här med, såklart olika mycket beroende på person. Jag tror också att vi behöver träna olika egenskaper för att nå framgång, inte bara att säga JA – har man lätt att säga JA behöver man kanske träna en anna förmåga och vice versa.

Det slår mig ganska ofta att vi kvinnor inte lika ofta vågar stå rakryggade och ta emot beröm och framgång utan att ursäkta oss. Om inte helt i alla fall lite – med en avvikande blick, krummad rygg eller med blossande kinder.

För mig är det självklart att kvinnors framgång ska vara lika självklar som vilken mans som helst. Framför allt så ska vi anse och tycka det själva. Men jag märker det ofta och ibland på mig själv, att  många omedvetet förminskar sin egen prestation. Varenda gång så vill jag sparka mig själv på smalbenet. Men vet ni, jag har blivit bättre. Jag har tränat mig på att verkligen våga stå rakryggad. I avsnittet som jag lyssnade på så pratar Lofsan och Alexander om framgång och det slår mig att den är självklar för dem att jag hör det genom deras tonläge, hur de pratar om målbilder och inställning. Och det är ju så att allt du tänker om dig själv återspeglas i hur andra ser dig.

Hur ser du på dig själv och hur tror du andra uppfattar dig och hur uppfattar du mig? Man kan lära sig så otroligt mycket genom just det. Det kan såklart vara både härligt och obehagligt – men mest härligt, att få insikter om sig själv gör att du växer.

 

grillat-8

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *