Här kommer lite fler svar på era frågor, undrar du något mer, fråga så klart – jag tycker det är magiskt kul att ta del av era funderingar!

Hur tränar jag inför Vätternrundan

Har blivit utmanad av kompis att vi ska cyckla vättern rundan nästa år och det känns olidligt långt med tiomil . Några tips ? yogar och springer / lufsar varannan dag . Springer gör jag för att det ger kondition och yogar gör jag för att det har blivit nödvändigt i mitt liv sista året . Helt otroligt att jag har en hylla i min garderob med bara träningskläder ? Det är stort faktisk .
Ska köpa cyckel nu i maj och hoppas få in ett par mil vana i rumpan och övriga kroppsdelar .
Vad ska jag mer tänka på ? Ska köpa cyckel på ett bra ställe här i umeå och räknar kallt med att få hjälp av personalen där på bästa sätt .

Vad kul med en utmaning och Vätternrundan!Du ska träna det du trivs med. så fortsätt med yogan och löpningen. Sedan behöver du addera tid i sadeln för att få en bra upplevelse runt sjön. Du behöver vänja dig själv mentalt och kroppen med att spendera timmar på cykeln. Passa på nu under sommaren och ha dejt med en kompis, lär känna cykeln och ha kul på den. Planera in längre rundor som tar några par timmar, lägg in fikastunder och njut av solsken och sommarvindar, låt det vara kul! Håll igång vinterhalvåret med din löpning och kanske börja lägg in cykelpass (spinning) eller utomhus med intervaller. Införskaffa en trainer och kör hemma när det är som ruggigast. Du kan köra korta effektiva pass som ger dig mycket gratishjälp framåt vårkanten och när det närmar sig. När våren kommer då är det dags att börja få timmar i sadeln igen.

 

Motivera dina deltagare

Frågor om instruktörsroll/spinning: hur peppar du deltagare? När du ser deltagare som ”inte följer instruktionerna”, hur gör du och vad säger du?

Åh så svår fråga. Får liksom tänka till lite. Jag försöker dels förklara vad vi tränar och varför. Själv fungerar jag så att om jag vet varför jag gör något och varför det känns som det gör så motiverar det mig att fortsätta. Sedan försöker jag ge alla olika personligheter något. De som går igång på struktur får struktur, de som vill ha pepp får det osv. När det kommer till cykelsalen så är jag noga med att ge tidsangivelser tex. Jag försöker också se alla och fånga upp var och en, allt ifrån i dörren eller när jag samlar in lappar, till under klassen och efteråt.

Om någon inte följer vad jag säger, tex lämnar salen under nedvarvningen, säger jag till. Jag är stenhård med ordning och reda. Skulle en deltagare köra ett annat övningsval, så gör jag mest troligen
inget, förmodligen så finns det skäl till det som tex en skada eller dylikt. Så generellt, oordning då säger jag till, kärleksfullt men bestämt.

 

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center