Spinning vs utomhuscykling

Från spinningsalen till utomhuscykling

Jag har en fråga… Är själv spinninginstruktör, men är sugen på att prova landsväg nu. Vad skulle du säga är de största skillnaderna och utmaningarna när man bara gjort miljoner timmar i spinningsalen? Tack för en grym blogg!

 

Tack själv Emma för att du tar dig tid och vara här och super kul att du vill prova landsväg! Go for it – säger jag!

En av de absolut största utmaningarna är utan tvekan kadensen. På gott och ont ligger vi med relativt låg kadens i cykelsalen. Vilket också efter många år till musik runt 124-132 BPM (dvs runt 60 RPM) sätter sig i ryggmärgen. En för låg kadens blir påfrestande och oekonomiskt i det långa loppet.

En annan kanske lite oväntad utmaning, är att många ser ner på och är skeptiska mot att man kan ta med sig någon form av kvalité från spinningsalen till en “riktigt” cykel. Sanningen är den att ett riktigt bra klassupplägg kan ge dig massor av fördelar och grundträning som man inte ska skratta åt.

Vad man sett i många tester har den generella spinningdeltagaren och instruktören oftast stort och starkt hjärta men sämre kapacitet i de lägre zonerna. Dvs man har behov av distansträning för att utveckla sin uthållighet.

 

 

Bild från årets Lidingöloppet MTB. Precis efter langning från J.

 

2 Comments

  1. Emma 21 maj, 2014at07:00

    Tusen tack, Jessica! Ska våga mig på det! Tack för all inspiration!

  2. Hannah 21 maj, 2014at13:13

    Bra inlägg!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *