Jag surfade rundor i helgen och letade recept som skulle inspirera mig. Sprang på ett med fyllda paprikor som jag tvistade till. Till dem serverade jag kycklingbröst (givetvis ekologiska). Jag kör ofta termometer när jag tillagar kycklingbröst för att inte få dem torra.

I paprikorna hade jag  fetaost på get- och fårmjölk och får stå ut med att bli lite dålig i magen. Hårdosten är laktosfri så där blir jag lycklig.

 

Fyllda paprikor med sötpotatis och butternutpumpa

Du behöver:

 • 5 gröna paprikor
 • 1 paket fetaost
 • ca 1 1/2 dl riven smakrik ost. (jag körde lagrad prästost)
 • 1/2 sötpotatis tärnad i små träningar
 • 1 dl tärnad butternutpumpa
 • 1 gullök
 • 1 kruka koriander
 • 1/2 röd chilli
 • 1 dl fullkornsris
 • 1 dl pumpakärnor som legat i blöt ca 1 timme
 • salt och svart peppar

Gör så här:

Lägg paprikorna hela och sköljda i en varm panna med olja. Fräs så de får färg och mjuknar. Ta av och låt svalna. Skär sedan bort en liten bit mitt på – ta ut kärnhuset men låt stjälken sitta kvar (det blir snyggt!).

Fräs upp hackad gullök tillsammans med sötpotatis och pumpa till allt mjuknat.

Blanda hackad chilli med ost, feta ost och pumpakärnor. Salta och peppra – mixa lätt med en stavmixer. Rör i lök, pumpa och sötpotatis.

Fyll paprikorna och sätt i ugnen på 225°. Låt dem stå inne tills de fått fin färg. Ta ut och strö över hackad koriander. Servera bums!

 

[insert]fylld-paprika-2[/insert]
[insert]fylld-paprika-3[/insert]
[insert]fylld-paprika-4[/insert]
[insert]fylld-paprika[/insert]

1 Comment

 1. Klara 28 oktober, 2014at14:02

  Hej Jessica! Jag körde ett av dina cykel-pulsepass på Sats i Spårvagnshallarna för ett (ganska bra) tag sen. Jag och min kompis var då nya på passet och jag blev så imponerad av hur du som instruktör tog hand om oss! Vi hade planerat tiden lite dåligt och kom inspringande sista minuten, trots det var du pedagogisk och hjälpte oss att räkna ut och ställa in maxpulsen på datorn. Efter passet fångade du upp oss frågade hur det hade gått och om inställningarna hade fungerat bra, vilket uppskattades jättemycket! Blev sjukt glad när jag hittade din blogg för ett tag sen, tycker du är helt fantastiskt grym och en stor inspirationskälla! Keep it up!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *