På söndag är det Internationella kvinnodagen – och min mammas födelsedag. I fjor körde Always ut en kampanj för att vi alla ska omvärdera uttrycket “som en tjej”.

Den virala kampanjen #LikeAGirl som lanserades i juni 2014, har setts mer än 85 miljoner gånger i över 150 länder och delats av över 1,5 miljoner människor världen över.

Den amerikanska undersökningen Always Confidence & Puberty Wave II Study visade att enbart 19 procent av tjejerna i åldrarna 16 till 24 som deltog i undersökningen hade positiva associationer till uttrycket “som en tjej” innan de sett videon. Efter att de sett #LikeAGirl bestämde sig 76 procent av tjejerna för att de inte länge kommer att associera uttrycket “som en tjej” med något negativt, och 8 av 10 (81 procent) tror att videon kan förändra den stereotypa bilden kring kvinnors fysiska prestationsförmåga.

I min värld är det fint att vara kvinna och man – inget av könen ska någonsin begränsa sin egen förmåga och självkänsla av något så banalt som att man tror att man inte är tillräckligt stark, smart eller duger. Du duger alltid. Även de dagarna som din dagsform inte är sådär hundra och du tvivlar. Alla tvivlar någon gång även hur stadigt de än kan tyckas stå – man som kvinna.

När du tror att du inte fixar något – om de tankarna kommer, fundera på varför de kommer och varför du just i vissa situationer kanske inte är din egen bästa vän.

Så den här veckan och alla andra – tänk att du duger, precis som du är, oavsett kön och oavsett vad du tar dig för.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center