Snabblunch

Jag älskar att laga mat men hatar att göra det när jag är vrålhungrig. Och oftast så är jag ju det – vrålhungrig när det är dags för lunch och jag har, så klart inte, förberett något.

Bästa snabblunchen är salmalax baddad med ordentligt med paprikapulver (söt sådant) salt och svartpeppar. Stek upp.

Gör en matig sallad med riven kål, rödlök, cocktailtomater, grönkål, rivna morätter och rädisor, advokado och böngroddar. Häll över olja, pyttelite vitvinsvinäger och salt samt svartpeppar. Behöver jag mer kolhydrater så kokar jag ris till.

Vola – klart på 10 min!

Har du några snabblagade favoriter?

 

[insert]lunch[/insert]

3 Comments

 1. clara 4 mars, 2015at14:08

  bra tips!

 2. Användarens profilbild jessica 4 mars, 2015at14:11

  Ja så himla lätt och snabbt!

 3. EmmaS 4 mars, 2015at17:26

  Om… jag är usel på att laga lunch. Frukost och middag går bra, men lunch??? Börjar alltid för sent, orkar aldrig gå ned och handla och är alltid svinhungrig.

  En klassiker: kikärtor, en massa färsk spenat, chili, koriander, ingefära. Stek upp allt, tillsätt en skvätt kokosmjölk och ät. Tar tre minuter, ungefär.

  Frysta grönsaker av valfritt slag, bra ekologisk lammkorv, ett gäng oliver. Stek och ät. Fem minuter, kanske.

  Svarta bönor, tomater, koriander och chili kokas upp och blandas med någon form av pasta, bönpasta eller vanlig. Tio minuter.

  Skramlade ägg, tillgängliga grönsaker, rökt lax. Tre minuter.

  I dag: havregrynsgröt, havremjölk och en stor färskpressad juice med morötter, ingefära, citron, äpple, apelsin och mynta, i ett försök att bli av med den där j…a hostan, som inte vill ge sig. La tiden på juicen istället för maten.

  (Alternativt så tar jag mig ut. Har bästa lunchkrogarna i kvarteret där jag bor: Love Food Cafe, Falafelbaren, Kalf & Hansen, Primör, 8to8, Steam… finns hur mycket gott som helst att välja på just till lunch.)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *