Glutenfria kanelbullar

Idag har det varit kanelbullensdag – vilken kommersiell grej för öka försäljningen av just kanelbullar. Jag är ingen kakmänniska men är det något jag verkligen saknar som glutenintolerant är det nybakade, STORA och fluffiga kanelbullar med massor av fyllning.

Jag kom och tänka på ett glutenfritt alternativ jag testade från Hannas Friendly Food i fjor som jag nästan inte alls gjorde om. Jag bytte endast ut ägg mot chiaägg – alltså 1 msk chiafrön som fått svälla i 3 msk vatten motsvarar ett ägg.

Mitt mission denna veckan är såklart att försöka göra ännu en variant på glutenfria kanelbullar, så tills vidare håll till godo med det här:

 

För ca 10 kanelbullar
2 1/2 msk rumsvarm kokosolja, 1/4 dl valfri mjölk, 1 krm äkta vaniljpulver,1 tsk mald kanel, 1 tsk mald kardemumma, 2 msksötning av ngt slag, 1/4 dl grovmalt mandelmjöl, 1/4 dl kokosmjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 1/2 krm salt, 2 msk fiberhusk,  1 chiaägg

Fyllning
Massor av kanel, honung eller maltsirap. Hackad mandel och klickar av hasselnöts- eller mandelsmör

 

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Smält kokosoljan tillsammans med mjölken, vanilj, kanel, kardemumma och socker. Ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser. Blanda samman allt inklusive chiaägget väl. Låt svälla en stund.

Kavla degen mellan två bakplåtspapper. På med fyllningen och rulla sedan samman med hjälp av bakplåtspapprena till en rulle. Dela den i 8-10 bitar. Lägg i bakplåtsformar och toppa med hackad mandel ev pärlsocker. In o grädda 10-15 min.

 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *