Glutenfria Muffins med vinbär och jordnötssmör – hur härligt låter inte det. Utanför min köksdörr har jag en vinbärsbuske som kommer upp ur trallen. Den är översvämmad av bär, som Rambo älskar att gå och plocka. Han är lite söt när han går och plockar dem, så jag låter honom hållas.

Jag ville testa och göra muffins, glutenfria så klart, med bären. När jag mixade jordnötssmöret med kesellan och smakade av, dog jag lite, så himla gott! Om du gör receptet, lova att du smakar just på den blandningen. Jag använder jordnötssmör i receptet, med du kan såklart använd vilket nötsmör som helst.

Glutenfria muffins med vinbär och jordnötssmör – du behöver: 

 • 1 dl kokosmjöl
 • 2 ägg
 • 1 dl socker eller något annat sötningsmedel som honung
 • 1 dl jordnötssmör
 • 2 dl vaniljkesella
 • 1-2 tsk kanel
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 näve svarta vinbär, blåbär, hallon eller andra valfria bär

Sätt ugnen på 150°. Vispa äggen pösiga. Mixa nötsmöret med kesellan. Vänd ner alla ingredienser i en bunke.

Klicka ut degen i formar (4-6st) och forma med en blöt sked på toppen så du får en fin yta. Grädda i ca 30-40 min mitt i ugnen.

Låt svalna. Klicka på vaniljkesella. Pudra med kanel eller socker.

 

glutenfri-muffins-8 glutenfri-muffins-9 glutenfri-muffins-10

1 Comment

 1. Mari 17 juli, 2016at12:13

  Mums :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *