En av mina snabbrätter som vi ofta slänger ihop när vi är trötta, har tränat sent och vill ha lagad mat men – snabbt, snabbt som tusan, är gnocchi med min tomatsås. Igår var jag inom Paradiset i Sickla och köpte färsk gnocchi gjord på bovete. Glutenfri förstås och med extra fibrer.

Ikväll efter ett hårt pass på trainern så svängde vi ihop tomatsåsen och kokte gnocchin.

Det här behöver du: En riktigt bra och smakrik olivolja, en kruka färsk basilika, färsk eller torkad rosmarin, flingsalt, nymalen svartpeppar, ekobacon (kan skippas), körsbärstomater, vitlök, gullök. 

Så här gör du: Tärna baconet och stek upp det så det blir krispigt. Lägg på papper för att fettet ska rinna av. Fräs upp hackad gul lök i olivolja med 1-2 klyftor vitlök. Lägg i tomaterna hela. Mosa dem när de blivit varma. Salta o peppra ordentligt. I med rosmarin och ev lite socker. Låt koka samma. Koka upp vattnet för gnocchin. I med hackad basilika, ordentligt! Och bacon. Klart!

Lägg upp gnocchin i en djup tallrik. På med såsen. Mal svartpeppar och strö lite flingsalt över. Eventuellt ringla lite av den goda olivoljan med.

 

 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *