Goji- och Valnötsbullar

I morse när jag skulle ha frukost så fanns typ inget. Eller ju det fanns en del – men jag hade sett framför mig en god cappuccino (gör dem numera endast på Oatleys Barrista mjölk) och en advokadomacka. Så jag slängde ihop en snabbvariant på bullar, gluten-,mjölk och äggfria förstås.

Receptet ger 2 ordentligt stora bullar – dubbla om du vill ha fler. 

 • 1 msk fiberhusk
 • 1 dl mörkt teffmjöl
 • 1/2 dl kokosmjöl
 • 1/2 dl hasselnötsmjöl
 • uns salt
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk kanel
 • 1 msk gojibär
 • 1 msk russin
 • 1 msk pumpafrön
 • 2 msk grovt hackade valnötter
 • 1/2 mosad banan
 • 1 1/2 msk chiafrön som fått svälla i 1/2 dl vatten i ca 5 min
 • 1 1/2 dl havremjölk
 • 1 msk kokosolja

Blanda alla torra ingredienser. Vänd ned chiafrön, banan och mjölk. Låt vila 5 min. Forma två bullar och lägg på bakplåtspapper. På med solrosfrön eller andra frön. Grädda i 20-30 min i 200°.

[insert]banana-walnut-gluteen-free-3[/insert] [insert]banana-walnut-gluteen-free-5[/insert] [insert]banana-walnut-gluteen-free[/insert] [insert]banana-walnut-gluteen-free-4[/insert]  

Total
0
Shares
Comments 4
 1. Har du märkt hur många caféer som gått från soja- till havremjölk på sistone? Det måste ju bero på Oatly’s iKaffe. Jag tycker själv att det är toppen, eftersom sojamjölk kan vara genmodifierad. Och iKaffe smakar ju så mycket godare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
Smoothie bowl

Smoothie bowl

Frukost idag

Next
Face plant

Face plant

Igår var en sådan där dag när jag verkligen längtade ut i skogen på cykeln

You May Also Like