Goji- och Valnötsbullar

Words by

I morse när jag skulle ha frukost så fanns typ inget. Eller ju det fanns en del – men jag hade sett framför mig en god cappuccino (gör dem numera endast på Oatleys Barrista mjölk) och en advokadomacka. Så jag slängde ihop en snabbvariant på bullar, gluten-,mjölk och äggfria förstås.

Receptet ger 2 ordentligt stora bullar – dubbla om du vill ha fler. 

 • 1 msk fiberhusk
 • 1 dl mörkt teffmjöl
 • 1/2 dl kokosmjöl
 • 1/2 dl hasselnötsmjöl
 • uns salt
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk kanel
 • 1 msk gojibär
 • 1 msk russin
 • 1 msk pumpafrön
 • 2 msk grovt hackade valnötter
 • 1/2 mosad banan
 • 1 1/2 msk chiafrön som fått svälla i 1/2 dl vatten i ca 5 min
 • 1 1/2 dl havremjölk
 • 1 msk kokosolja

Blanda alla torra ingredienser. Vänd ned chiafrön, banan och mjölk. Låt vila 5 min. Forma två bullar och lägg på bakplåtspapper. På med solrosfrön eller andra frön. Grädda i 20-30 min i 200°.

[insert]banana-walnut-gluteen-free-3[/insert]

[insert]banana-walnut-gluteen-free-5[/insert]

[insert]banana-walnut-gluteen-free[/insert]

[insert]banana-walnut-gluteen-free-4[/insert]
 

4 Comments

 • EmmaS

  Har du märkt hur många caféer som gått från soja- till havremjölk på sistone? Det måste ju bero på Oatly’s iKaffe. Jag tycker själv att det är toppen, eftersom sojamjölk kan vara genmodifierad. Och iKaffe smakar ju så mycket godare!

 • Karin FitnessochHalsa.se

  Åh, vad frukostsugen jag blir!

 • Marja - Baka Sockerfritt

  Verkligen en lyxig frukost! Skull gärna vilja vara med här ;)

 • Madelaine

  Otroligt läckra foton.
  Ser riktigt läckert ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us