Hamstring och smärta

Förra veckan gjorde jag en MR för att gå till botten med smärtan i hamstringsinfästning i sittbensknölen. Den smärtan som känns v a r j e löpsteg. Idag var det dags att träffa fabror doktorn och få mitt utlåtande.

Inte nog med att jag upplevde MR som smått traumatisk, både bra och dåligt, så visade den inget. Inget. I alla fall inte där jag har ont. Däremot en irritation i Gracilis – där jag inte alls känner något. Ingenting vid sittbensknölen. Det är både bra och dåligt.

Jag har töjstopp i hamstrings, undvika att sprinta och ska träna på men gradera min smärta på en skala från 1-10 och hålla mig på en 2:a. Mission impossible.

Det känns skönt att MR:n inte visade något men det känns också lite uppgivet. Jag längtar så extremt mycket efter att kunna springa smärtfritt.  Efter den där andra andningen.

Jag ger  inte upp, men jag känner mig lite uppgiven, i alla fall just bara i kväll. I morgon är en ny dag.

 

14 Comments

 1. Annie 14 maj, 2013at20:31

  DÅ vet du att det inte var det! Det är det positiva! Imorgon är en annan dag. Kram

 2. Matilda Modigh 14 maj, 2013at20:44

  Precis som du själv sa, imorgon är en ny dag. En ny dag då du kommer fortsätta sprida din glädje, kärlek och leende. Men tills morgondagen är här, låt dig själv vara ledsen och uppgiven. Livet har sina ups and downs. För annars vore det ju inte livet.

 3. Susanne 14 maj, 2013at20:54

  Evt. gå till naprapat?

 4. Karin FitnessochHälsa 14 maj, 2013at21:03

  Förstår att det känns lite uppgivet. Men hoppas, hoppas att du snart får springa smärtfri!

 5. Lucas Fierro Smith 14 maj, 2013at21:08

  Hej Jessica,
  Jag jobbar mycket med löpning, löpteknik och har hjälpt många personer med att optimera sin löpteknik vilket i sin tur tagit bort diverse oförklarliga symptom, överbelastningar etc.
  Hoppas du blir av med problemet och hojta till i fall du vill ha hjälp.
  Mvh Lucas Fierro Smith

 6. Rembeto Adam 14 maj, 2013at21:51

  Jag har en kompis som också hade liknade problem och naprapatbehandling hjälpte honom. Jag känner folk på Naprapatkliniken “Montana Kliniken” i Finntorp. Vi får prata lite mer imorgon om det om du vill.
  Chao.

 7. Uppochhoppa 14 maj, 2013at21:57

  Blä, läge för second opnion?

 8. anneliten 15 maj, 2013at06:16

  Det är ju förstås väldigt vanligt att felet inte sitter där smärtan känns. Hade inte läkaren någon teori alls?

 9. Carin 15 maj, 2013at08:43

  Ett tips är att gå till osteopat Leon Spiller (han behandlar bl a svenska skidlandslaget). Jag har haft liknande symptom som du, med molvärk/smärta kring hamstringsfästet på vänster ben som varken kunde vilas eller stretchas bort. Värken var hanterbar under längre lättdistans pass, men förvärrades så snart jag körde mer intensiva pass som intervaller eller backträning.
  Efter 3 behandlingar samt hemläxor (övningar) märker jag stor skillnad, och börjar faktiskt tro att det kan bli bra igen. Lycka till!

 10. Annika - strongday.se 15 maj, 2013at11:26

  Våga vila från dina klasser och ditt jobb så blir du snart bra igen! Nu är det ju så att var tredje inlägg handlar om att du har ont i varje löpsteg och nästa inlägg beskriver att du har sprungit. Stor kram till dig!

 11. Erika 19 maj, 2013at20:14

  Du kommer att kunna springa smärtfritt igen, du verkar inte vara den som ger upp!

 12. Användarens profilbild jessica 19 maj, 2013at20:16

  Tack söta Erika :) Näe jag ger inte upp. KRAM

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *