I de senaste två avsnitten av Oförnuft och känsla, de senaste släpptes igår och du hittar så klart det där poddar finns, sprider jag och Sara bokstavlingen glitter över orden och pratar om mina ringar – och mest troligen Saras blivande ring. Här med kommer då alltså också en uppmaning till Saras kille Danny, att gå ned på knä och fria.

I avsnittet lovar jag Sara att skriva om mina ringar (ja jag har merän en förlovningsring) och frieriet till J. För det var jag som friade och i hemlighet tillverkade ringarna och lyckades med den otroliga bedriften att inte fria tidigare än jag tänkt för att jag har så svårt att inte dela med mig av en överraskning. Jag liksom spricker av entusiasm när jag har något planerat för att göra någon glad.

Jaime fyller år på julafton och just den aftonen när han fyllde jämt, ville jag ställa frågan. Jag hade i hemlighet tagit reda på hans ringstorlek och också kontaktat Rebecca Bonaparte – som jag upptäckte när några av hennes smycken var med i Elle för en herrans massa år sedan. Rebeccas smycken är sofistikerade, vackra, unika och med lite edge på ett kvinnligt och ödmjukt sätt. Jag ville ha något som inte är traditionellt. Ringar som är kvinnliga men gjorda för att följa med på äventyr. Och med äventyr gick den pricessliknande ringen med en diamant som tar stor plats och sticker ut bort. Jag visste också att jag ville ha två tunnare ringare i en “stack”. Eftersom jag gillar både vitt och svart och är av principen “varför välja en när man kan välja båda”, ville jag ha en ring i rött guld och en i vitt. Jag ville också blanda svarta och vita diamanter. Rebecca och jag förälskade oss i kombinationen hennes “feather ring” och “triangle ring”. Feather i rött guld med svarta diamanter med en tunn fin gravyr och triangle i vitt guld med båda svarta och vita stenar. Jaimes ring ville jag skulle vara bredare för passa en manlig hand men också fånga upp formen och det “äventyrliga” i min ring.

Frieriet var alltså på Jaimes födelsedag, på julafton. Och jag firade honom först med buller och bong, minns att jag gav honom en symaskin i julklapp. När Jaime sedan kom ned till frukostbordet hade jag gjort en skattjakt med fler presenter som avslutades med ringar och att jag frågade om han ville gifta sig med mig. Det var ett känslosamt frieri och han sa ju “ja”.

Till ringarna har jag nu kompletterat med ytterligare en ring från Rebecca som gifter sig med hela tanken och iden om mig och J och vad ringarna står för.

Och på frågan om hur vigselringen ska se ut, det återkommer jag med.

2 Comments

  1. Sara i Åre 11 december, 2020at09:08

    älskar allt med detta inlägg!!!

  2. Cykelkatten 19 december, 2020at09:21

    Otroligt snyggt! Och vilken tur att han sa ja :D

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *