Doften av saffran. Den saftiga och fluffiga bullen som flörtar hejvilt med smaklökarna. Jag älskar den. Och älskar inte den glutenfria varianten alls. Och har inte tålamod att bli besviken på ytterligare en glutenfri variant. Oftast ströscrollar jag ibland i mina flöden när jag är rastlös eller letar inspiration. Vid ett sådant tillfälle snubblade jag över ett par snabbakade kanelbullar gjorda på färdig pizzadeg.

Det bästa är att den degen liksom skruvar ner förväntningarna på slutresultatet eftersom det är en salt deg.

Så när suget efter doften av saffransbullar i ugnen började göra sig mer och mer påmint, drog jag ut den färdigapizzadegen som vi egentligen skulle använda till att göra just pizza. Glutenfri sådan.

Bredde på smör, sockrade, puddrade över kardemumma och ett paket saffran. Klippte urkärnade dadlar i små bitar o strödde över degen. Rullade ihop. Skar i bitar på plåt. In i ugnen och gräddade ca 5 min på 225°. Och slutresultatet känns som vuxna saffransbullar där sältan styr upp smaken lite härligt busigt.

Hoppa till receptet

Glutenfria saffransbullar på 5 min

Antal ca

8

bullar
Förberedelsetid

5

minutes
Tid i ugnen

5

minutes

Ingredienser

 • Färdig pizzadeg (glutenfri eller vanlig)

 • Smör

 • Socker

 • kardemumma

 • 1 paket saffran

 • 2-3 dadlar

Så här gör du

 • Sätt ugnen på 225°
 • Rulla ut degen
 • Smöra degen med smör
 • Pudra över socker, kardemumma och saffran
 • Klipp över dadlarna
 • Pulla ihop degen
 • (om du vill pensla med vispat ägg eller smält smör)
 • Grädda i ugnen i ca 5 min, eller tills de fått fin färg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *