Hej Kroppen

Erika skrev ett fint brev till sin kropp och jag tycker du och jag ska göra det med. Kroppen är fantastisk. I alla skepnader. Välj att älska den och tänka det bästa om den. Ju fler vi är som väljer att verkligen inse att vi är perfekta och bra precis så som vi är dest o lyckligare kommer vi bli och ju mer kommer vi också kunna påverka idealen till att tillåta mångfald. Du duger precis som du är!

Här kommer mitt “hej till kroppen”. 

Du har varit min stöttepelare genom livet och jag är lite ledsen att jag inte uppskattat dig och faktiskt gett dig tillbaka lika mycket som du gett mig. Utan istället har jag ibland önskat att du var någon annans. Sorgligt det där, nu när jag ser tillbaka på hur himla mycket fint vi upplevt tillsammans. Hur vi kämpat i mot- och medvind. Hur du gång på gång växt med alla utmaningar jag kastat din väg och blivit starkare och uthålligare. Vilken grej egentligen!

Du har tagit mig genom 37 år och jag har ibland tittat på dig med ouppskattade blickar. Förlåt.

Jag har låtit mig påverkats av andra i min värdering av dig. Av ideal som inte gör dig eller mig rättvisa och jag är ledsen för det.

Jag är glad att jag idag uppskattar dig och inte värderar dig efter normer som inte gör någon kvinna starkare eller lyckligare. Men tycker det är sorgligt att det tog så lång tid och så många tankevurpor innan vi stod här hand i hand. På riktigt.

Du kroppen, fasiken vad bra du är. Tack för att ditt hjärta, ben och lungor gör mig urstark. För att du ibland säger till mig när det är dags att ta det lugnt och huvudet vill mer. Att du kan springa, cykla, dansa (även om jag inte alltid tycker att vi gör det där så bra).

Vi har så himla många äventyr kvar tillsammans och jag lovar – att verkligen aldrig tänka nedlåtande om dig igen. Verkligen. Jag vet att det börjar där. Att jag är snäll i mina tankar om vad vi kan göra tillsammans. En snäll tanke till dig och vi kan göra underverk.

 

kroppen

 

5 Comments

 1. Amira 10 augusti, 2015at19:03

  Så underbart vackert ? Bristen på kärlek är roten till allt ont.

 2. kanducilla 10 augusti, 2015at19:10

  Du skriver som alltid så fantastiskt. Du inspirerar bästa J!

 3. Nellie 10 augusti, 2015at22:30

  Många <3 för underbar text!

 4. Användarens profilbild jessicaclaren 11 augusti, 2015at08:49

  Underbara fina ni – tack och kärlek tillbaka!

 5. Milla 14 augusti, 2015at10:19

  Vilket bra initiativ! Och en jättefin text. Ska nog själv skriva ett brev till min stackars kropp som fått utstå mycket innan jag förra året bestämde mig för att en gång för alla sluta banta och istället satsa på att ge kroppen så mycket näring som möjligt. Fokus näring och inte kalorier. Det är omtanke för mig.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *