Jag älskar mjuka skogsstigar som ramas in av naturen och som sviktar sådär magiskt under fötterna. Det finns få saker som ger sådan enorm frihetskänsla som att träna i naturen.

Ni som följt mig vet att jag haft återkommande problem med smärta på baksida lår. Väldigt mycket under ett tag då jag sprang ordentligt mycket.

Jag testade allt, uteslöt saker med hjälp av MR, fortsatte att medvetet träna upp mina svaga länkar men kom aldrig riktigt till botten med problemet. Kände dock att tunga basövningar som marklyft hjälpte mig väldigt mycket. Jag har under sommaren trappat upp löpningen igen och tycker att det är ett fantastiskt bra komplement till all cykling och vill också poängtera för dig som springer och kör mycket andra uthållighetsidrotter att se till att springa kuperat för att naturligt utmana kroppen att bli starkare.

Peppar peppar, är jag smärtfri just nu och hoppas att det är all medveten träning att bygga upp styrkan och stabiliteten runt höft, bål och baksida lår som gjort mig starkare när jag springer.

Jag springer regelbundet ute på Bosön och märker att min baksida blir lyckligare av backarna, även om jag kanske inte just själv där och då med andan i halsen tycker att det fantastiskt.

Så – spring på varierat underlag – släng in rundor som är kuperat.

boson-2

boson-4

boson-5

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center