Dagens löpartips

Jag älskar mjuka skogsstigar som ramas in av naturen och som sviktar sådär magiskt under fötterna. Det finns få saker som ger sådan enorm frihetskänsla som att träna i naturen.

Ni som följt mig vet att jag haft återkommande problem med smärta på baksida lår. Väldigt mycket under ett tag då jag sprang ordentligt mycket.

Jag testade allt, uteslöt saker med hjälp av MR, fortsatte att medvetet träna upp mina svaga länkar men kom aldrig riktigt till botten med problemet. Kände dock att tunga basövningar som marklyft hjälpte mig väldigt mycket. Jag har under sommaren trappat upp löpningen igen och tycker att det är ett fantastiskt bra komplement till all cykling och vill också poängtera för dig som springer och kör mycket andra uthållighetsidrotter att se till att springa kuperat för att naturligt utmana kroppen att bli starkare.

Peppar peppar, är jag smärtfri just nu och hoppas att det är all medveten träning att bygga upp styrkan och stabiliteten runt höft, bål och baksida lår som gjort mig starkare när jag springer.

Jag springer regelbundet ute på Bosön och märker att min baksida blir lyckligare av backarna, även om jag kanske inte just själv där och då med andan i halsen tycker att det fantastiskt.

Så – spring på varierat underlag – släng in rundor som är kuperat.

boson-2

boson-4

boson-5

 

4 Comments

 1. Rund är också en form! 12 augusti, 2015at12:44

  Ja, mjuka stigar är det bästa. Även för själven (tycker jag). :-)

 2. Karin FitnessochHalsa.se 12 augusti, 2015at21:31

  Bra tips! Jag borde springa med varierat. Kanske att jag ska börja med mer marklyftsträning också. Bygga upp styrka där kanske kan motverka den smärta jag också får ibland i samband med löpning.

 3. Nellie Rolf 13 augusti, 2015at23:29

  Lummiga och kuperade skogsstigar är balsam både för kroppen och själen. Fast nej, det känns inte alltid så där och då, fast backarna hade inte varit ett dyft roligare på en trist asfalterad plats.

 4. Elsa 19 augusti, 2015at09:50

  Kanske du inte gillar tips, eller redan har koll på den saken. Men många problem sitter i ryggen, även om symptomen visar sig på andra ställen. Kan vara något att tänka på, eller utforska.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *