Idag har vi förflyttat oss från Nendaz och det helt fantastiska hotellet Hotel Nendaz 4 Vallées Spa till Crans-Montana. Hotellet i Nendaz var verkligen helt fantastiskt och spaet var “to die” för. Vi cyklade en liten runda igår och det går uppför ganska ordentligt lite då och då, kan man säga. Än så länge känner jag inte av höjden alls på samma sätt som i fjor, men har å andra sidan inte kört hårt än.

I Crans-Montana, som är två orter som växt ihop, ska vi bo fram tills torsdag då vi flyttar oss till Zermatt. Efter att jag och Jaime checkat in idag, så åkte vi ned till Sierre för att vänta in deltagarna från She Rides som kom runt 17 snåret.  Tillsammans har vi haft en kortare briefing med turistbyrån om vad som väntar oss imorgon, ätit middag och pratat om förväntningar av veckan.

Imorrn ska vi upp med tuppen och sedan tillsammans med en lokal guide ge oss ut i bergen.

 

Igår cyklade vi längs slingrande vägar och stigar upp i bergen vid Nendaz. På onsdag kommer vi tillbaka hit och kommer göra en fin cykling till Nendaz och vidare upp i bergen. Vi var och rekade där igår och vi kommer få en fin och härlig klättring.

 

På morgonen var vi uppe förskräckligt tidigt för att hinna se starten av Grand Raid, som är ett tokigt respektingivande lopp på 12,5 mil och med 5025 höjdmeters klättring. Herrvinnaren går i mål på omkring 6 timmar.

Att stå sidanom startfållan är något ganska speciellt. Man kan nästan ta på stämningen, nervositeten hänger i den tidiga morgonluften och vibrerar.Blev lite kär i den här rackaren som var målad vid en av kabinliftarna.

Charmigt värre, som våra busskurer ute på Brevikshalvön.

Tacksam över att jag förhoppningsvis slipper helikopterfärd i år.

 

 

2 Comments

  1. Sara Borg 21 augusti, 2017at06:42

    Vilka härliga bilder! Hoppas att ni får en finfin vistelse och många tramptag i benen :-)

  2. Cykelkatten 21 augusti, 2017at10:13

    Fy så otroligt härligt! Önskar jag var där nu, svettandes i en klättring… Hoppas ni får en underbar vistelse :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *