Du hittar första delen om målsättning här. Så du har nu gjort det, vänt ut och in på dig själv och vad som kan kännas rimligt att förvänta sig både av dig själv och din träning. Du har varit realistisk och haft som mål att först och främst lyckas utföra både träning och återhämtning. Så då är vi här, du vill ge dig själv de bästa förutsättningar under vintern för att komma ut stark och lycklig på cykeln i vår och sommar.

Nu är det nästa tipset jag kan ge dig om som jag själv fått träna på är att ha  t å l a m o d. Det är långt, långt till den svenska säsongen drar igång. Du behöver se till att du har motivationen kvar när vargavintern greppar tag om oss i februari och att du inte redan då kräks på din inomhuscykel.

Så – se till att gasa långsamt och kontrollerat.

Det är under vintern du kan träna med fördel annat. Tänk periodisering och att kroppen behöver hårdare veckor blandat med lugnare veckor.

Ser dina träningsveckor jämt ut likadana? TÄNK OM! Kroppen är ett fantastiskt maskineri och ännu mer briljant på att adaptera sig till vad den utsätts för. Helt enkelt, ligger du i tv-soffan mycket blir den bra på att slappa och cyklar du, ja då blir den bra på det. Men för att utvecklas och bli bättre kan inte träningen alltid se exakt likadan ut.

Det är nu du bör ha haft ett avbrott från träning och haft en viloperiod där både kroppen och huvudet har fått ta en paus. Har du inte haft det, ta det nu! Din uppbygnadsperiod för den kommande säsongen börjar när du haft en möjlighet till återhämtning.

Du ska inte i heller känna tvång utan unna dig vilodagar om du behöver det. Efter årsskiftet ska du växla upp träningen, så passa på nu.

Ta hjälp och inspiration! På söndag – med en vecka kvar till julafton börjar jag med en liten mini-julkalender. Jag kommer bl a lotta ut ett coachingpaket från Guided Heroes. Men du har som min läsare 20% på ALLA paket och tjänster hos Guided Heroes om du anger SHE RIDES.

Nästa del går vi in på detaljerna och hur du klär dig så du inte fryser ihjäl ute.

 

 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *