Hur kunde det som är så glädjefyllt hamna i ett moment 22

Klockan är just nu 22.09. För ca 10 minuter sedan postade jag en statusuppdatering på facebook “Vågar man ut o springa 2200 i Sthlm eller bör man som kvinna undvika det?”… jag har nu 10 minuter senar fått ett 2 siffrigt antal kommentarer och alla är mer eller mindre överens om att jag inte bör ge mig ut att springa, för min egen säkerhet.

Det är sjukt sorgligt att jag som kvinna ska vara rädd att  göra det min kropp och själ mår bäst av, dvs ut och springa i skymningen. Oftast får jag de bästa “runners high” vid dessa tillfällena, men idag väljer jag att avstå det jag älskar mest (när löparskorna är på), av rädsla att bli överfallen.

Helst sjukt att jag hamnat i ett moment 22 utan att jag egentligen visste om det.

Illustration gjord av min vackra Stina.

7 Comments

 1. Träningsglädje 20 juni, 2010at22:28

  ja det är galet. jag gillar också att springa på kvällen, det finns inget som slår att vara kung över gatan. förut sprang jag alltid själv, runt 22-23 runt årstaviken i sthlm. idag skulle jag aldrig göra det själv. helt sjukt.

  tyvärr är det svårt att veta om faran faktiskt har ökat eller om det är media som haussar upp det. om det är media så är det sjukt att de ska ha sådan otrolig påverkan på folks liv!

 2. Julia 20 juni, 2010at22:28

  Det känns inte lika riskabelt på sommaren när det är ljust som på vintern när det är mörkt. Det känns tryggt att vara ute på kvällarna/nätterna när det är ljust ute :)

  Leta upp en säker slinga att springa på kvällarna där du vet att du är relativt trygg :) Spring nära bostadshus där du vet att ingen kan ge sig på dig :)

  Lycka till!

 3. Malin 20 juni, 2010at22:29

  :) du kommer bli snabbast i stan om du springer på kvällen. Det blir lite som en actionfilm, Springa fort som fan och hoppa över murar, springa in i någons tvätt, in genom en tobaksaffär och ut genom bakdörren… Låter som ett bra och spännande liv tycker jag, om man klarar sig. Vältränad, kvick, levande, THUNDER!

 4. Ann-Margete (mamma) 20 juni, 2010at22:45

  Som mamma gåshud över hela kroppen, ända ner till lilltån,
  att veta att du springer ensam om kvällen.
  Råd: Ta J med!
  eller
  Spring 1000 ggr runt Kronobergshäktet!

 5. Miranda 27 juni, 2010at12:04

  Jag skulle nog springa, fast med mobilen i högsta hugg. Helt galet att man ska behöva tänka mer på andra än på sig själv!

 6. Pingback:Thunder tighs « jessica claren

 7. Pingback:För jävligt « jessica claren

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *