Klockan är just nu 22.09. För ca 10 minuter sedan postade jag en statusuppdatering på facebook “Vågar man ut o springa 2200 i Sthlm eller bör man som kvinna undvika det?”… jag har nu 10 minuter senar fått ett 2 siffrigt antal kommentarer och alla är mer eller mindre överens om att jag inte bör ge mig ut att springa, för min egen säkerhet.

Det är sjukt sorgligt att jag som kvinna ska vara rädd att  göra det min kropp och själ mår bäst av, dvs ut och springa i skymningen. Oftast får jag de bästa “runners high” vid dessa tillfällena, men idag väljer jag att avstå det jag älskar mest (när löparskorna är på), av rädsla att bli överfallen.

Helst sjukt att jag hamnat i ett moment 22 utan att jag egentligen visste om det.

Illustration gjord av min vackra Stina.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center