Jag brukar, sorgligt nog, ganska ofta numera bli ledsen och frustrerad över de osunda beteende och förebilder som blivit idealiska i vårt samhälle. Det är tragiskt och ledsamt. Sist jag förundades var när jag relativt motvilligt provade jeans på G-star i helgen.

Allra minst jeanstillverkarna gör sitt bästa i att balansera ut våra osunda ideal och bättra på kvinnors självförtroende.

På G-star provade jag två modeller båda i exakt samma blaning av bomull och elestan i tyget.

I det ena paret kom jag i ett par 28 och de var för stora i midjan, i det andra paret fick jag inte upp samma storlek över min rumpa.

Den enormt trevliga och serviceminded butikspersonalen (stort plus till dem) i åldern 20 frågade om jag tränade mycket och om det var därför mina lår var stora. (Frågande not till mig själv: Har jag stora lår?)

Det är skrämmande att man idag hellre väljer att avstå träning och hälsa i rädsla för att inte passa in i de ideal vi har idag. Istället är mottot att röra på sig och äta så lite som möjligt.

Samma dag kikade jag in på Kissies blogg och hittade följande inlägg, se nedan. Vare sig vi vill eller ej, är och har Kissie blivit en förebild för många av de som växer upp i hennes ålder.

Hur många tror ni inte följer hennes galet tokiga kesodieter och resonerar som henne att – 5 kg ser bättre ut än att inte bli av med dem?

Så frågan är.. hur skulle jag reagerat som identitetssökande tonåring då min väg mot vuxenvärlden hela tiden kantas av budskap som raserar min självbild?


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center