Bokning är öppen för Tjeckien - du hittar den genom att klicka här!

I motvind är inte ensam stark

Senast uppdaterad:

Jag frontar omslaget på nyaste numret av BiCycling. Du ser det skina gult från tidiningshyllorna i butiken. Jag har gjort en klassisk pose med mycket innebörd en nytolkning av “We Can Do It!” av J. Howard Miller. Vi pratar om ett ämne som ligger mig extremt varmt om hjärtat – cykling. Och kvinnor i sporten och män.

“Att vi tillsammans bör ha samma förutsättningar att utöva sporten och att vi tillsammans inte ska exkludera något kön varken med prispengar eller olika communities – vi ska inkludera båda könen för att nå jämställdhet.”

All min vakna tid de senaste veckorna, månaderna har gått till just detta ämnet och bygga “nya” sherides.se. Bloggen har fått komma i kläm och fått minst kärlek. Det blev naturligt så att den fick komma lite i skymundan – men det är slut på det nu och jag hoppas att du som är här inne har stått ut och kan få en nytändning tillsammans med mig nu.

I nya Cyklopedin  pratar jag om samma sak mer eller mindre men också mer om She Rides. Ämnet att lyfta upp jämställdheten och driva frågan blev extremt påtagligt viktigt för mig ju fler timmar jag spenderar på sadeln och i olika startfållor och efter ha verkligen själv råkat ut för en man som sitter på en beslutsfattande position och inte kunde se fördelarna och det fantastiska i att jobba med en stark kvinna och fördelarna av att olikheter är en styrka. Vi är tillsammans starka.

Nu tycker jag, som jag understryker överallt, att män är något av det härligaste som finns och att det finns MÅNGA som stöttar och verkligen backar upp allt som rör jämställdhet och det finns kvinnor som gör det motsatta, däremot så finns det normer och mönster som måste brytas och även om alla verkligen vill ha en jämställd sport måste någon driva frågan för att det ska bli verklighet.

Jag hoppas att jag med min passion för att alla människor ska hitta balans och det fantastiska med sport, rörelseglädje och frisk luft skapar positiva vibbar över hela Cykelsverige och även på andra plan och att vi gemensamt, du och jag, verkligen kan göra skillnad.

Jag vill på riktigt – att vi bara ska kunna få existera och utöva en sport som ligger oss varmt om hjärtat utan att behöva falla tillbaka till förlegade normer, pekpinnar och uttryck som kanske ibland omedvetet underminerar den kvinnliga självklara platsen på två hjul.

0

Välkommen hit!

Jessica har varit i bloggosfären sedan begynnelsen och är idag en av de stora rösterna inom hälsobranschen och cykelindustrin i Norden.