Jag är en sådan amatör

Att åka längd fullständigt magiskt och sjukt jobbigt.

Igår kväll runt 2030 snåret bestämde vi oss för att testa spåret vid Björkhagen (Nackareservatet). Det var helt fullkomligt fantastiskt vackert. Det är sanslöst mycket snö som har dumpats över Stockholm och det kändes verkligen inte som att vi var ett stenkast från innerstan utan mer somatt vi var i fjällen.

Planen var att åka en timme. Klockan 22.00 (sharp) släcker de nämligen belysningen.

Vi låg och matade på några varv… i avsaknad av klocka och var uppenbarligen så fascinerade och lyriska över vinterlandskapet och att jobba med hjärta och lungor att vi glömde fundera på tiden. Någon gång vände jag mig om till Jaime och frågade om han var säker på att han skulle hitta tillbaka… varpå han svarade “jadå det e lugnt”. Grejen är den att om någon säger så till mig, slår jag av att memorera vägen. Vilket jag gjorde nu.

Mitt i värsta flytet och några grymma staktag släktes sedan belysningen. Varpå både jag och Jaime sa “Faaaan” och tänkte var fan e vi?

Tack gode gud att stadsljuset reflekterades över himlen och snön och att det inte var galet kolsvart. Efter att ha åkt och hållit till höger på Jaimes uppmaning ett bra tag… såg vi äntligen en öppning i skogen…. väl framme i öppningen stannade jag och vände mig om till Jaime.. vi var inte vid parkeringen vid Björkhagen…  “Jaime… här e ju för fan Hammarbybacken”.

Vi hade alltså åkt helt åt fel håll… efter att ha åkt i mörker och fullkomligt dykt i diverse snöhögar i en timme, kom vi slutligen till bilen… 1 timme blev alltså 2 timmar skidåkning. Det som slog mig nu är att vi har ju pannlampa någonstans här hemma…

6 Comments

 1. Paula 29 december, 2010at16:25

  Lite extra träning är ju inte helt fel ;) skämt åsido! tur att ni hittade ut och slapp övernatta i en snökoja!

 2. Hans 29 december, 2010at21:41

  Fantastiskt kul! Speciellt eftersom ni faktiskt kom fram i slutändan! :)

 3. Hans 29 december, 2010at22:02

  Om boken:
  Ja!! Kolla in den här Äkta vara! Nästan så det blir lite jobbigt att läsa… Nu ska jag kolla in hans första bok “Den hemlige kocken”.

 4. Jojohanna 30 december, 2010at11:11

  Hi hi, vilken härlig berättelse! Skönt att ni kom fram till slut, ett äventyr rikare. Gott Nytt År!

 5. Fru Vängbo 30 december, 2010at12:34

  Älsklingar! Pannlampa med inbyggd GPS blir kanske nästa års julklapp! Skönt att ni kom tillrätta till slut. Gott nytt år! Önskar att vi var hos er. Kram

 6. Andreas 30 december, 2010at15:12

  Då kom du ut precis bredvid mitt hus =)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *