Klassbeskrivning Cloud 9

På begäran kommer klassdesignen för Cloud 9. Feel free to rip it.

Klassen är byggd för att lära känna kroppen och kontrollerat jobba på olika intensiteter.Efter uppvärmningen på 15 minuter uppmanas deltagarna att stanna över 70% av MHR tills återhämtningen efter de två pyramiderna.

Fokus är att jobba på pyramidintervall med följande modifikationer:

Pyramiden upprepas 2 gånger under klassen.  Intensiteten och arbetstiden blir succesivt längre och längre upp till toppen av pyramiden och sen bryts den ned igen.

Klassen har två peakar.

Vilan är ALLTID den samma, i det här fallet 60 sekunder. I vilan vill jag, under denna klassen, att man försöker stanna över 70% maxpuls. Dvs inte tar sig ned till fullständig återhämtning.

Klassen ska vara lekfull och deltagarna tar själva ansvar för att känna sin dagsform, möjligheter och begränsningar. Vill man tex nyttja 90% av intervalltiden till att ta sig till eftersträvad intensitet ska man göra det. Likaså om man vill nå ditt efter enbart 25% av intervallens längd.

15 min uppvärmning varav sista 5 minuterna uppmuntras deltagarna att arbeta sig upp mot 75% av MHR.

1’30min:  80% av MHR

3 min: Tröskelpuls ( ca 82-87% av MHR)

PEAK 4’30 min: Tröskelpuls uppåt beroende på dagsform.

3 min: Tröskelpuls ( ca 82-87% av MHR)

1’30min:  80% av MHR

Upprepas 2 gånger.

Nedvarvning 5 minuter eller mer, ned till fullständig återhämtning.

Har ni frågor, funderingar… shoot.

Total
0
Shares
Comments 6
  1. ååå….:) Takker så mye!!! Har jo musikken din, så nå skal programmet også settes sammen!! :) Me like….:) :)

  2. ååååå denna virkar veldg spennande fekk ikkje sjans vera med på meir enn ein av dine timar i Oslo men det gav meirsmak. Skulle likt prøvd denna :) Du RULAR

  3. Ditt pass var bäst på hela Nike-conventet – funderade allvarligt på att konvertera till World Class för din skull, men besinnade mig. Lite nyfiken på om dina kollegor är lika bra, för då kanske jag måste prova WC ändå. Träning ska vara hård och skön, vilket du verkligen fick till!

  4. Jag cyklade både denna och The Shack under Nike blast i Stockholm och båda klasserna var helt fantastiska!! Du är en stor förebild för mig som instruktör.
    En fråga bara; jag tyckte att denna klass var rätt tuff, hur upplever du att dina “vanliga motionärer” klarar av detta? Jag har varit sugen på en liknande pyramid i mina egna klasser men fegat ur för jag är osäker på om det är FÖR tufft…
    Om du vill dela med dig av musiken från båda klasserna så skulle jag bli väldigt glad =) Det tryter lite i inspiration just nu och det var sååå bra musik tycker jag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
Äntligen kommer den!

Äntligen kommer den!

Nikes app som gjort succé “over there” kommer ÄNTLIGEN till Sverige

Next
Klassbeskrivning “The Shack” – Oslo

Klassbeskrivning “The Shack” – Oslo

Klassen är en lagtempoklass och såg ungefär likadan ut i Stockholm i form av

You May Also Like