Klassupplägg Friskis inspirationsdag

Jag har fått förfrågan om mina klassupplägg som jag körde  på Friskis och Svettis inspirationsdag i september.

Här kommer första: 

 • Klassen bestod av 3 etapper som avlöste varandra.
 • Alla 3 momenten har 3 trappsteg på 3 min vardera. ‘
 • Första trappsteget ligger intensiteten på 70-75%.
 • Andra trappsteget 80%
 • Tredje trappsteget tröskelpuls.

 

Första etappen var trappan på ett berg, andra etappen på raksträcka samt tredje etappen på ett berg igen. Detta för att nyfiket lära känna kroppen med olika lokala belastningar i form av kadens och växlar.

Alltså:

 1. 15 min uppvärmning
 2. 9 min – etapp 1 på berg
 3. 9 min – etapp 2 berg
 4. 9 min – etapp 3 på berg
 5. 5 min nedvarvning på raksträcka

 

Feel free to rip it and use it – ride smart and strong. 

 

 

2 Comments

 1. suzan 8 november, 2011at11:04

  Gillar bilden!

 2. Jojohanna 8 november, 2011at14:06

  Har du några bra tips för att bli inspirerad nog för att gå på cykelpass får du gärna dela med dig av dem i ett inlägg eller så. Jag skulle gärna vilja tycka att det är roligt, men är inte riktigt där än. :)

  Jag håller med, skön bild på Lance! (Om han skulle sitta sådär på en spinningcykel, ja DÅ skulle jag nog gå på fler pass ) :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *