Klassupplägg- hur ofta ska man byta?

I hear you, vi går tillbaka till det gamla utseendet – typ så som det ser ut nu. Skalar upp bilderna men behåller att inläggen visas utfällda på första sidan. Säg vad ni tycker. Kommer putsa på utseendet under helgen, framför allt söndag, så ös på med vad ni vill ha. Igen – tack för att ni tar er tid och ge feedback – guld värt!

Fick en superb fråga som jag tänkte lyfta:

Hej Jessica!

Tänkte egentligen invänta en frågestund, men slänger ur det här istället (: jag är spinninginstruktör, och känner att jag sätter ihop färre och färre pass. I början var jag duktig och gjorde nya nästan hela tiden, men ju mer erfaren jag blir, desto mer petig och desto längre tid tar det för mig att få ihop passen. Därför är jag nyfiken på hur ofta du sätter ihop nya pass till dina klasser? Ibland känner jag att jag får lite dåligt samvete för att jag kör samma så länge…

 

Så här tycker jag – allt handlar om hur mycket tid och i vilken utsträckning man jobbar med gruppträning, och så klart vilka riktlinjer man har att anpassa sig till.

Alla pass man gör ska vara ordentligt genomtänkta och genomarbetade. Med ett tydligt syfte, och musik lagd efter syfte och upplägg. Dvs du sätter allt innan du sätter musiken. Att vara petig är en bra egenskap men det får inte i heller äta upp dig. Svår balansgång men försök att ibland sänka kraven på dig själv. Det är absolut ingen fara att köra samma upplägg över en längre tid om du inte har tid att göra nya pass – bättre att det du levererar är fantastiskt än att du hastar ihop något. Tänk på att alla Les Mills program håller samma koreografi och musik i 3 månader.

Jag byter upplägg till varje vecka – för att jag har tiden och möjligheten. Jag tycker absolut inte att man behöver göra det.

Hoppas det gav lite svar.

 

 

3 Comments

 1. Emma 25 oktober, 2014at15:45

  Tusen tack för svar, Jessica! Fokus ligger absolut på att leverera en bra träningsupplevelse varje gång! (:

 2. Anna T 26 oktober, 2014at13:43

  Intressant fråga, och jag vill gärna kommentera också, dock som deltagare (ej spinning). Hoppas det är ok, att få ytterligare lite input.

  Jag gillar att veta vad som kommer, och uppskattar därför att passet är likadant från vecka till vecka, termin efter termin. Då vet jag vart jag kan maxa, vart jag behöver tänka till osv. Jag bytte pass i somras, gick på ett nytt i några veckor. Vecka 1 gav inte den träningen ville, för jag var osäker på tekniken, vågade och kunde inte ta i. Vecka 2 kände jag at “nu kan jag detta, nu kan jag lassa på” – då byttes övningarna! Så kunde jag inte tekniken igen – OCH jag hade för tung vikt… Vecka 3, när ledaren säger “nu kör vi övning x” och jag tänker att “den körde vi sist, på med x kilo” – då körde hon 30 reps jämfört med 12 st veckan innan. Så för min del, om passen byts ofta, tänk på vad som byts! :-) Byt inte allt :-)

  Och, ja, jag gick tillbaka till mina gamla trygga pass, där ledaren känner av gruppen, och ibland när vi kör så säger hon “äh, vi kör 3 till” – för hon ser att vi orkar. DET gillar jag däremot. För ibland är det ju kanske just lite, lite till det som behövdes för att kräma ur det sista. Hennes närvaro, hennes känsla som ledare – det är det som gör ett “tråkigt” pass kul!

  Så jag håller helt med er, fokus på en bra träningsupplevelse, gör inte saker bara för att!

 3. joannanordlander81 26 oktober, 2014at20:49

  Jag gillar strukturen big time nu – nu är det bara att scrolla och scrolla ännu mer – för att läsa! Tack <3

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *