Idag tränade jag ett av mina pass med skivstång på gym innan ett möte och i omklädningsrummet, när jag snabbt böt om, växte mina öron. I omklädningsrum har jag en förmåga att stänga av surret och inte tjuvlyssna, men idag drog jag åt mig öronen och visste inte m jag skulle skratta eller känna mig lite uppgiven. Mest både och tror jag.

Två unga tjejer – strax under 20 – diskuterade deras kostupplägg de bestämt sig för att köra.

Det innefattade, såklart, inga kolhydrater eller gluten. De diskuterade vad de skulle äta istället för pasta och ris, en av tjejerna älskade pasta – och den andre sa övertygande att istället så skulle de äta – tex bulgur.

Jag var en millisekund ifrån att harkla mig och säga “ursäkta, men tjejer ni vet att att bulgur är vete va?”.

Det är skrämmande ur så många aspekter. Att kolhydraträdslan hamrat sig fast, att okunskapen (tack för den ändå i det här fallet) om livsmedel är så stor och att man som ung idag väljer bort en av våra viktigaste beståndsdelar i kosten.

Om du lever behöver du kolhydrater. Vare sig du är aktiv eller mindre aktiv, du behöver dem. Kanske i olika mängd, men du behöver dem. Du behöver dem förmodligen mer än vad du tror och du äter förmodligen mer av dem redan än vad du är medveten om. Så du, tyck om dem och gör dem till en naturlig del av ditt näringsintag. Så slipper du förbud, ångest och framförallt blir hela du lyckligare.

Du behöver äta sådant som gör dig stark och smart. Inte dum och svag.

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center