I går när vi var i Västerås jagade jag febrilt ett par liknande stödstrumpor som jag fått av läkaren. Det känns liksom lite mer fräscht att ha två par och växla med.

Väl inne på Kronans Droghandel hittade jag samma sexiga variant som jag blivit försedd med – alltså den som är som en stay up och går över knäleden och som slutar så där fantastiskt osmickrande mitt på låret.

Jag måste dela med mig av deras oproffsiga bemötande. För att hitta rätt storlek på strumporna behöver man mäta runt ankel, vad och lår. Sagt och gjort. Jag mätte och hamnade på Storlek small på ankeln, medium på vaden och xl på låret. Jag anser mig själv inte vara speciellt stor, ganska normal. Kvinnan på Apoteket utbrast något i stil med “Herregud är du XL” – bad mig vända på måttbandet och mäta igen (!!!), kallade på sin kollega som utbrast ngt liknande. Sedan stod de där och stirrade på mina lår och ryckte på axlarna handfallna och skakandes på huvudet.

Jag som aldrig brukar vara obekväm kände mig extremt obekväm. De ryckte på axlarna och visste inte vad de skulle göra och helt plötsligt hade de fått mig till att vara ordentligt ur gängorna. Jag kikade ned på mina lår, som de hade nålat sina blickar i och bestämde mig för att gå ut.

Kronans Droghandel borde utbilda sin personal i de produkter de har och hur man bemöter kunder. MABS som tillverkar stödstrumpor behöver se över deras storleksindelning. Skärpning och uppryckning.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center