Meet the Warriors – Virabhadrasana

Namnet Virabhadrasana kommer ifrån namnet Virabhadra, en krigare i indiska mytologin, därav krigarpositioner.
Dessa positioner är kraftfulla och dynamiska och har en öppnande och stärkande effekt på förbindelsen mellan höfter, bäcken och ländrygg (de tre lägsta chakrana) och är också, givetvis, utmanande för benstyrkan och inte minst för vårt tålamod i att hitta lugn i positionen när den börjar bli mer krävande.

Kontrollera att du alltid förankrar positionerna och skyddar knäleden genom att alltid se till att knäet är vänt i främre fotens riktning. Skapa en linje från framsida knä till vrist genom att  sjunka ner i främre benet och hålla underbenet lodrätt mot  och låret parallellt mot golvet. Stabilisera knäet genom att spänna låren och undvik att knäskålen faller inåt.

Glöm inte att bibehålla aktivitet i bakre  benet. Oftast tenderar lilltåsidan på bakrefoten att lätta från golvet. Lyft upp ifrån hålfoten och pressa lilltåsidan ner i golvet. Lyft insida lår samtidigt som du sjunker ned.

Bibehåll svanskotan ner mot golvet och höfterna stabiliserade.

Assistera både andning och bålstabilitet genom att dra revbenen inåt mot sternum, separera nyckelbenen samt dra skulderbladen in och ner mot ryggraden.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *