Min träningshelg har bestått av tid på sadeln. Ja, det har väl egentligen hela veckan bestått av.

Varje lördag hela mars ut (med start i februari) har jag 10:30 kört en 2 timmars klass på SATS Hötorget. Den här veckan, eftersom plusgraderna var ett faktum, hade jag tagit med min cruX till SATS. Vi ska få ny ventilation på anläggningen, just nu är det väldigt varmt. Jag hade glömt mina skor hemma och fick köra med mina mtb-skor inne. Efter klassen kunde jag bokstavligen häll att ut svett ur dem och försökte i en smått desperat försök få dem hyfsat torra för att jag inte skulle bli kall på turen hem. Bytte sulor och tryckte in papper – fast i omvänd ordning, såklart.

Bytte såklart själv om och cyklade hem genom blöta grusvägar i Hellas och bockade av 4h. Det känns och andas att det är vår i luften. Skogen är full av människor som längtat ut under vintern.

Klassen var uppbyggd så här: 

Uppvärmning (15 min) och sedan 2 varv som var identiska och bestod av 2 block. Mellan varven var det 10 min återhämtning. 

Varv 1 & 2

Block 1:

  • 3/3/3 min utan vila. RPM 60/70/85. Zon 3 (Coggan). Ingen vila emellan de olika 3 min med olika kadens.
  • Vila 4 min
  • 2/2/2 min utan vila. RPM 60/70/85. Zon 3 (Coggan) under tröskeln. Ingen vila emellan de olika 3 min med olika kadens.

Block 2:

  • 3-4-3-4-3 min vila 1 min emellan varje intervall. Zon 4 (Coggan).

 

Till skillnad från grusvägarna, så är stigarna magiska nu i Hellas. Torra och lagom hårda. Idag cyklade vi i solen. Lugnare och mer tekniskt än gårdagen såklart. Jag testade också min S-Works Epic Di2 och tror vi kommer bli riktigt  fina kompisar.

Hur har din helg varit?

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center