Moskva del 2

Mina guider envisades med att jag skulle vara med i bild så fort jag tog fram telefonen och skulle plåta något, därav att jag är med på typ samtliga bilder.

Ryssland är enormt speciellt, jag fick se Moskva lite från “insidan” i och med att Nadja och hennes man som tog hand om mig – visade mig många lokala delar och Röda Torget – så klart. Jag fick tyvärr aldrig se “Hard Candy”. Däremot var Röda Torget vackert och inte alls så stort som jag har trott. Intrycken är blandade. Det är enorm mycket öststat men också enormt annorlunda.

 

1. Alla kvinnor bär päls, höga klackar (som för det mesta behöver klackas om) och galet mycket smink.

2. I Ryssland är man antingen snorrik eller inte rik. Att lägga 21 000 Euro för en biljett till en föreställning i rumfer Theatre är inget konstigt – om man är rik. Rysslandrik.

3. Människorna är galet otrevliga om man inte umgås med dem. De man umgås med är otroligt mer ödmjuka och öppna än vad man kan tro.

4. Ryssar är enormt rädda att kliva utan för sin trygghetzon, de vill inte dra egna slutsatser utan helst, få ett direktiv de ska hålla sig. Jag vägrar ge svar, ffa om man inte resonerat lite själv innan.

5. Älska Ryssland för att det finns WiFi överallt – gratis.

6. Traffic Jam har fått en helt annan betydelse, jag kommer aldrig tycka att vi har speciella problem i Stockholm i rusningstrafik. Trots att man har fem körfält på de flesta gatorna.

7. Man får inte bötfälla felparkerade bilar om det inte sitter någon i dem.

8. Alla nya Incycle instruktörer är otroliga. På 2 dagar har de förvandlat sin syn på cykling och adapterat vårt västerländska sätt att se på spinningen, hurra för dem! Jag visar underverken i del 3.

9. Rysk inhemsk mat, gillar inte jag, så är det bara.

Traffic Jam – graderas på en förenklad borgskala 1-10. Vid 10 kan man lika bra gå. De står still i timmar, dagar. Här är det graderat 5.

App för traffikstockningen. Röda gator är det total stopp. Här graderad 6. Vi fick parkera bilen och gå till tågstationen för att jag skulle hinna till flygplatsen. 

Nadja, med Dimitri magen, och henns man Vladimir. Båda var helt fantastiska värdar. 

Shoppingcentret intill Röda Torget. 

Här utgår alla vägar i Moskva ifrån – eller hur det nu var. 

Lovade pappa att jag skulle ta bilder på Moskvas Metro – här är den. Att klappa hundarna (se nedan) betyder tur, därav de avgnuggade nosarna. 

 

5 Comments

 1. Magnus 16 mars, 2012at17:44

  Det ser mäktigt ut lilla turisten;)

 2. Annika 16 mars, 2012at18:51

  Åhhh Ryssland!!!!

 3. pilla 16 mars, 2012at19:33

  Så coolt! Vill absolut åka dit, är det svårt att få visum?

 4. Ann-Margrete Clarén 16 mars, 2012at19:35

  En helt annan kultur, tack för inblicken, skulle velat vara med!
  Din rosa mössa , liksom du, lyser upp!

 5. Annie 17 mars, 2012at17:54

  Fantastisk rapport! Häftig resa!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *