Det finns faktiskt massor av bevis på att jag är en “outdoormänniska” – tex så vandrade jag till Kebnekaise när jag var 6 år och blev skitsur när jag insåg att man kunde åkt helikopter istället. Jag har tältat i på privat mark i Schweiz några år senare och trodde absolut att allemansrätten var en självklarhet – inte lika självklar när vi blev väckta tre på natten av ett gäng poliser, med dragna vapen och bister uppsyn. Jag har också satt mig i ett bålgetingbo när jag plockade blåbär och hamnade på akuten. Och inte minst är jag verkligen, på riktigt, sjukt allergisk mot mygg.

Men jag älskar ute. Ute är verkligen det nya inne och jag älskar varje sekund med lerstänk. Så om jag kommer campa och nakenbad med Sara i Åre nästa vecka – troligen, men mest troligen kommer jag också, utöver champagne i solnedgången reka inför vårt läger i Åre den där helgen som egentligen skulle vara Cykelvasan. Du är såklart bjuden förresten!

Allt om detta och om man skakar eller torkar sig när man kissar ute – finns i nya podavsnittet av Oförnuft och känsla.

Idrefjäll – beviset på att jag älskar “ute”

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *