NK & Malene Birger

Jag kastade mig osminkad, klädd i sneakers, jeans och en svart parka in på biblioteksgatans mellandagsrea.

Svansade in på Malene Birger och hittade lite fina grejor och väl vid kassan blev jag bemött på exakt samma sätt som jag blev bemött 15 min senare på NK, dvs sjukt otrevligt.

Det roliga var att vid båda tillfällena blev personen framför mig (iklädd päls, tjockt lager smink och en dimma parfym) väldigt trevligt bemött. Det lustiga är att jag vid båda tillfällena köpte grejor med betydligt dyrare prislapp.

Det gör mig så galet upprörd. Hade jag kommit i klackar, sminkad och lite mer uppklädd hade jag g a r a n t e r a t blivit fantastiskt bra bemött.

Istället fick personalen verkligen mig till att känna mig mindre värd. Det om något gör mig upprörd. Framförallt eftersom jag verkligen lät det påverka mig.

Jag vet att jag skrivit om det vid tidigare tillfällen, skillnaden idag var att det lyckades krypa in under mitt skinn.

Det är sorgligt att Malene Birger lyckas med att gång på gång sätta personal i butiken som värderar sina kunder efter extremt dåligt omdömme och detsamma gäller NK.

9 Comments

 1. louise stapel 26 december, 2011at19:18

  Lite oturlig dag att shoppa på, typ den sämsta :) Jag måste kontra med att jag var där för en månad sedan. Finns en topptrendig äldre dam med silvergrått hår som jag tror är ansvarig för Malene Birger på NK. Ville ha hjälp att hitta en enkel topp till en kjol till en fest. Hon drog ihop minst sex toppar, värlig och jag blev supernöjd! Så testa henne nästa gång, ruskigt bra! Om det blir fler ggr ;)

  Kram
  Ps spinnande för första gången på 11år idag….sjuuuuukt kul! Nu måste jag komma och testa din klass <3

 2. moa 26 december, 2011at20:08

  åh, sånt är så typiskt!! ibland börjar man undra vad det är som händer i världen!

 3. Lotta 26 december, 2011at20:34

  Det där är så jäkla tråkigt. Hände(r) mig också. Jeans/sneakers/tjockjacka – tråkigt bemötande, kjol/kostym/klackar o kappa – trevligt bemötande. Nu orkar jag inte ens gå in i de affärerna där man får sånt bemötande. Synd för dem.

 4. Annie 26 december, 2011at21:12

  Jag kan bara instämma, man får känslan av att man inte har där att göra. Their loss liksom. När jag är i Jobbkläder blir jag behandlad som jag har pengar, men det har jag inte mohahaha. Ha d bäst!

 5. Helena 27 december, 2011at11:08

  Håller med dig J…sjukt irriterande! När jag kommer från jobbet (läs: iklädd träningskläder) blir jag behandlad på ett helt annat sätt än om jag är “civil”. Intressant i sammanhanget är också att jag nästan alltid får visa leg på systemet närjag har mina jobbkläder, men inte annars. Summa summarum: man ser yngre ut i träningsoutfit. :)

 6. Suzan 27 december, 2011at14:07

  Samma här, fast ibland blir jag illa bemött även i klackar och kavaj, beror oftast på om tatueringarna syns eller ej…

 7. Cecilia 27 december, 2011at20:59

  Jag hade en liknande upplevelse på NK Damunderkläder i Göteborg för någon månad sedan. Damen i päls fick helt annat bemötande än jag, som kom ofixad, med ryggsäck och varit på resande fot sedan kl fem på morgonen. Irriterande.

 8. Användarens profilbild jessica 27 december, 2011at22:41

  <3

 9. Ann-Margrete Clarén 28 december, 2011at12:45

  En tanke slog mig:
  Ledningen till dessa varuhus/affärer skulle kolla upp sin
  personals kundbemötande gm att själva komma dit som
  kunder, ej vara “uppklädd”, utan snarare tvärtom och se
  hur bemötandet blir, därefter göra precis tvärtom……….!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *