Nya Nike Free

Nike Free landar i butik nu. Uppdaterad och bättre. Jag designade en smällkaramell på Nike ID och satte ett “mantra” på dem.

Tänk på att barfotaskor skiljer sig från andra traditionella träningsskor. De är designade så att din fot kan röra sig naturligt, vilket mer eller mindre innebär att du får jobba med fler muskler för att stabilisera foten än i vanliga traditionella skor.

Är du ovan vid att träna i skor med barfotakänsla, träna successivt upp foten genom att öka användandet gradvis. Det är vanligt att i början få träningsvärk i ovana muskler.
Skillnaden mellan Nike Free Training Shoe och Nike Free Running Shoe är framförallt att den ena skon är anpassad för löpning och den andra för all annan träning. Sulorna är skurna så foten får fri rörelsefrihet i båda skorna.
Runningskons sula är anpassad för utomhuslöpning och kommer med 3 olika nivåer av barfotakänsla – 3.0, 4,0 och 5.0. Ju lägre siffra desto mindre stöd och mer barfotakänsla.
Trainingskon har en 5.0 sula med uppbyggt stöd där det behövs och mindre där foten behöver får den frihet den behöver för att kunna jobba i alla rörelseriktningar.

 

Total
0
Shares
Comments 14
  1. Jättefina! Jag vart sugen på att testa ett par nu, bra beskrivning :) Någon som vet hur de är i storlekarna? Ska en generellt gå upp en storlek, det brukar ju vara så i löparskor – nån som har koll? Tack! :)

  2. De är “normala” Nikestorlek. Dvs du kan ha samma som du har i övriga Nikeskor. Däremot är jag en 41 i vanliga skor men har 42,5 i Nike. Generellt i löparskor ska du upp 1/2 -1 storlek, så foten har utrymme att “svälla” som den ofta gör under löpning. :)

  3. Love them! Jag har tre par (visserligen av äldre modell, men ändå). Jag använder dem jämt. Dock sällan för träning, utan mer till vardags. Mina knän klarar inte att springa eller hoppa i dem, men jag älskar att gå i dem varje dag! Och jag ser fram emot att köpa minst ett par nya, när jag åker till USA om några veckor.

  4. Superfina! Har länge varit sugen på att testa dessa och 5.0 verkar ju då vara lagom att börja med för mig som alltid haft pronationsstöd. Men jag tycker fortfarande att rubriceringen i alla webbutiker jag tittar är förvillande. Vill inte upptäcka att jag köpt ett par “Training” istället för “Running” .. Dina är förmodligen inte 5.0? I alla fall har jag inte hittat några sådana som ser lika ut i material och modell..

  5. Ja infon kan nog vara missvisande. Mina är 5.0 men jag har valt en annan överdel på skon när jag gjorde Nike ID varianten.

  6. Så läckra! Sulan är det den färgen som ser lite aprikos ut på Nike Store? Dina ser ju rosa ut…såååå härlig kombo till sommaren :) din blogg är toppen! /Marina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
Intervaller i pyramid

Intervaller i pyramid

Dom är så sjukt coola

Next
Rules of the Soul

Rules of the Soul

 

You May Also Like