Vi har packat och packat. Haft olika funderingar på snabbaste och bästa sättet att resa med allt  ned till Schweiz. Vi tänkte flyga, sedan tänkte vi bila och sedan flyga igen. Vi kom fram till att vi har det bäst med bilen. Så nu sitter vi, på väg ned mot vårt äventyr, i bilen.

Vi har med oss cyklarna, förstås. Och oss själva. Utöver det så har vi bilen full av cykelkläder, energi, beckgrejor, lite mer kläder, någon extra hjälm, tokigt många par strumpor – det går åt en del strumpor alltså.

På söndag är det SM XC Marathon och jag kommer alltså inte vara på startlinjen. Lite trist men samtidigt så kommer det fler SM. Faktiskt.

Det som däremot inte är trist, är att vi kommer ha magisk cykling i 6 dagar. Tufft uppför och nedför. Vi kommer vända ut och in på lungorna och grina genom mjölksyra, förmodligen bli lite ovänner någon vända med – men också älska varje sekund, även när det är som jobbigast, få gåshud av naturen och ha kul, riktigt kul. Ni ska få följa med, förstås.

I korta drag så ser det ut så här de fyra första dagarna:

Lördagkväll: Anländer till Verbier. Checkar in på hotell och lägger benen i högläge.

Söndag: Äter frukost. Tar oss till Zermatt, byter hotell, checkar in och rastar benen och cyklarna med en kort tur. Checkar in cyklarna och får startbevis.

Måndag: Prolog. Dvs individuella lagstarter. Alltså jag och jaime startar tillsammans. Vi får en tid och efter den seedas vi för etapp 1. 500 meter stigning och sedan 2000 höjdmeter utför.

Tisdag:  Etapp 1. 95 km (1 km längre än Cykelvasan). 3000 höjdmeter (3 gånger mer än Cykelvasan).

 

swiss

 

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us