Racerapport Pearl Izumi MTB – Skandisloppet | UNT Bike Weekend

Jag skulle kört Billingeracet på lördagen. Men diverse saker gjorde att det inte gick att komma iväg med en hel cykel. Så vi tänkte om, och bestämde oss för att köra på Pearl Izumi MTB – Skandisloppet i Uppsala istället. I fjor körde jag det loppet och blev stormförtjust i banan som är två varv mitt inne i centrala Uppsala med mycket stig, en slalombacke med lös grus som kvicksand – den gillar jag inte alls i och för sig.

Vi kom i väg med andan i halsen då Rocky passade på att bli dålig i magen – och med lite lite sömn och stress så kände både jag och J  oss lätt groggy.

Enligt Yr, Klart, SMHI osv så skulle det inte regna utan vara uppehåll. I och med att vi var lite yra och groggy så packade vi ned lite lite kläder. Såklart. Så huttrade rätt bra när jag rullade (trampade) upp för backen mot borggården för att efteranmäla mig. Frös vidare när vi hetsade ned mot bilen för att byta om, nåla fast nummerlapp och fixa allt det där sista.

Rullade och försökte värma upp. Ställde mig i starten – PANG – och så var vi i väg. Mitt enda fokus idag var att ha med huvudet. Att träna på att vända negativa tankar. Jag hamnade själv några gånger där man behöver draghjälp men blev också påhejad av snabba killar och är så tacksam för er, tack för er pepp. Stigarna är snälla och flowiga och jag gillar de små skarpa klättringarna, förutom slalombacken då.

Någonstans missade jag att jag var 4:a och trodde att jag låg och bevakade en 3:e plats. Skitsamma. Jag hade kul igår, kroppen svarar och huvudet var med. De dippar som kom lyckades jag vända och det är väl den största vinsten. Hade såklart velat upp på pallen, men ja jag är nöjd med en 4:e plats med tanke på hur det sett ut de senaste tävlingarna.

 

 

2 Comments

  1. Cykelkatten 17 maj, 2017at14:19

    Grymt kört ju! Måste ta mig i kragen och se något roligt MTB-lopp i sommar. Heja!

  2. Användarens profilbild jessica 18 maj, 2017at15:35

    @cykelkatten – tack fina – ja kom o heja!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *