Bokning är öppen för Tjeckien - du hittar den genom att klicka här!

Recept på glutenfri pizza

Senast uppdaterad:

Om man kollar på mina senaste inlägg känns det som om jag bara bakat. Det är inte riktigt så. Men nästan. Jag blev så himla sugen på pizza. Och det värsta jag vet med att undvika gluten, är att kompromissa på smaken. Kunde jag skulle jag verkligen vräka i mig surdegsbröd. Doppat i en smakrik och karaktäristisk olivolja, lite flingsalt och nymald svartpeppar. Åh vad jag saknar det.

Så igår gjorde vi ett försök till pizza.

 

Recept på glutenfri pizza deg

  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 0,75 dl kokosnötsmjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Orginalreceptet har ägg i – jag körde lite vatten och det fungerade fin fint.

Blanda de torra ingredienserna. Blanda med grädde och så mycket vatten att du får en fast deg. Kavla ut degen jätte tunt mellan två bakplåtspapper. In i ugnen 20 min på 175°. När du tar ut plåten. Höj temperaturen till 200°.

 

Fyllning

Ta det du gillar!

Inspirerad av Annika strök jag röd pesto på pizzabottnarna (Annika har det i sin lasange om jag minns rätt). Sedan hemmagjord raw tomatsås (som inte blir så raw i ugnen) på tomater, färskbasilika, en klyfta vitlök, lite citron, salt, svartpeppar och smakrik olivolja – allt i mixern. Massa härliga charkuterier, lök, minipaprikor och färska tomater. Smakrik ost på. Tillbaka in i ugnen ca 15 min.

 

 

 

 

 

0
Föregående
Rules of the Soul

Välkommen hit!

Jessica har varit i bloggosfären sedan begynnelsen och är idag en av de stora rösterna inom hälsobranschen och cykelindustrin i Norden.