Recept på glutenfri pizza

Om man kollar på mina senaste inlägg känns det som om jag bara bakat. Det är inte riktigt så. Men nästan. Jag blev så himla sugen på pizza. Och det värsta jag vet med att undvika gluten, är att kompromissa på smaken. Kunde jag skulle jag verkligen vräka i mig surdegsbröd. Doppat i en smakrik och karaktäristisk olivolja, lite flingsalt och nymald svartpeppar. Åh vad jag saknar det.

Så igår gjorde vi ett försök till pizza.

 

Recept på glutenfri pizza deg

 • 1 dl laktosfri vispgrädde
 • 0,75 dl kokosnötsmjöl
 • 0,5 dl mandelmjöl
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 krm salt
 • Orginalreceptet har ägg i – jag körde lite vatten och det fungerade fin fint.

Blanda de torra ingredienserna. Blanda med grädde och så mycket vatten att du får en fast deg. Kavla ut degen jätte tunt mellan två bakplåtspapper. In i ugnen 20 min på 175°. När du tar ut plåten. Höj temperaturen till 200°.

 

Fyllning

Ta det du gillar!

Inspirerad av Annika strök jag röd pesto på pizzabottnarna (Annika har det i sin lasange om jag minns rätt). Sedan hemmagjord raw tomatsås (som inte blir så raw i ugnen) på tomater, färskbasilika, en klyfta vitlök, lite citron, salt, svartpeppar och smakrik olivolja – allt i mixern. Massa härliga charkuterier, lök, minipaprikor och färska tomater. Smakrik ost på. Tillbaka in i ugnen ca 15 min.

 

 

 

 

 

2 Comments

 1. Sofia 4 mars, 2014at08:31

  Jag kan tipsa om ett fantastiskt glutenfritt och ekologiskt surdegsbröd från Mällby lantgård, eller egentligen om typ hela deras sortiment. Osäker på om det går att få tag på i Sthlm, men ge det ett försök nästa gång du är i Göteborg!

 2. Annika - strongday.se 4 mars, 2014at16:24

  Röd pesto är bäst! Framför allt de som det är lite bett i. Jag brukar blanda peston med keso och sen ha som topping på pizza (smälter typ i ugnen) eller i lasagnen istället för ostsås – urgott!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *