Recept Pulled Pork

Förmodligen en av de mest omdiskuterade rätterna just nu. Jag har länge velat testa men har liksom inte riktigt tiden till långkok. Så jag bestämde mig för att testa men på högre temperatur och kortare tid. Och det gick!

1- 1 1/2 kg fläskkarre (från en glad gris)

Salt, svartpeppar, paprikapulver, hickory barbequesås, köttbuljong (jag använde kycklingbuljong)

3 små lökar eller 2 större

1 vitlök

Badda in fläskkarrén med ordentligt med salt, paprikapulver och nymald svartpeppar, på alla håll och kanter. Skala och klyfta löken samt skala vitlöksklyftorna. Lägg allt runtom fläskkarren i en ugnsfast form. Häll över en flaska (500 gram) barbequesås samt ca 2 dl buljong. In i ugnen på 170 grader. Låt det gotta sig i ca 3-4 timmar tills du kan dra isär köttet med en gaffel. Blanda med spadet/såsen. Servera på bröd med coleslaw och majskolvar.

 

3 Comments

  1. Frida 25 februari, 2013at05:55

    Jag bläddrade i en bok som heter mexikansk mat på riktigt och där var det ett recept på pulled pork som fått koka i cocacola. Enligt författaren var det himmelskt gott och jag blev sugen på att prova, trots att jag aldrig dricker läsk i vanliga fall. Tänkte bjuda in tjejkompisarna och ha en riktig taccokväll, göra egna tortillas och olika röror och böndipp. Förhoppningsvis blir den själsliga njutningen så stor att den överskuggar det faktum att jag använder mig av cocacola:)

  2. pilla 25 februari, 2013at08:08

    Så smarrigt! Brukade alltid käka det när jag bodde i USA!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *