#reklamera

Mitt absolut allra viktigaste budskap jag kan ge till dig som läser min blogg, som umgås med mig här inne i mitt digitala vardagsrum, är att älska dig själv. Om och om igen. Hela du, med allt vad du är.

Det har aldrig varit meningen att vi alla ska vara stöpta i en och samma mall. Att vi ska likriktas och förenklas till att enbart vara en form som alla passar i.

Jag har så många gånger rutit ilsket, blivit ledsen, upprörd över hur vi, både män och kvinnor, men oftast kvinnor, påverkas av vad som projiceras i vår riktning och hur 9 av 10 kvinnor är missnöjda med sig själva.

Hur vi gärna önskar och vill att vi lever i ett jämstält samhälle och utan att vi blinkar, sätter det lika med att det är ok att vi undermedvetet påverkas av media som påpekar för oss att vi inte duger.

Inte en dag för sent händer något som jag önska får ringar på vattnet och driver oss till en hälsosammare världsbild av kvinnoidealet och förminskar ytligheten.

Sveriges Kvinnolobby har precis startat #reklamera – en kampanj vars syfte är att tillsammans med allmänheten pressa företag och reklambransch att ta ansvar och uppmana politiker att införa förbud mot sexistisk reklam.

Du kan lätt bidra och delta själv för att skapa en förändring.

Fota sexistisk reklam, tagga den med #reklamera och dela på Facebook, Twitter eller Instagram. Svensk Kvinnolobby anmäler reklamen till Reklamombudsmannen och kontaktar företaget.

Det går också bra att maila till reklamera@sverigeskvinnolobby.se.

 
[insert]
reklamera
[/insert]

5 Comments

 1. Christina 8 oktober, 2014at22:14

  Tack för att du finns och är så klok.

 2. Användarens profilbild jessica 8 oktober, 2014at22:15

  Åh – du tack detsamma!

 3. Uppochhoppa 8 oktober, 2014at22:35

  Vilken fantastiskt bra kampanj!

 4. L 9 oktober, 2014at09:57

  Så utrolig bra initiativ av Sveriges Knvinnolobby!! Det er så mange ganger jeg irriterer meg over slike reklamer, så det er kjempebra at noen setter skikkelig fokus på det! Håper noen her i Norge også kan gjøre det samme.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *