De här röda glutenfria hamburgerbröden med rödbetsjuice får mig liksom till att skrika – Hallelujah! Jag har hittat det, äntligen – mjölet och receptet som jäser, blir saftigt och går att knåda! Som en riktig deg med massor av gluten, bara det att den här degen är glutenfri. Trodde aldrig jag skulle få knåda en deg med stuns igen eller för den delen bli så här lycklig över konsistensen på en deg.

Rödebetsjuicen gör bullarna röda, rödbetsjuicen skvätter lite och kan färga av sig, så var lite varsam.

Du behöver

 • ca 8 dl Lailas glutenfria mjölmix med majs
 • 3 dl bovetemjöl
 • 1/2 dl guarkärnmjöl
 • 50 gram torrjäst
 • 1 tsk salt
 • 1 msk socker till jästen
 • 1 liter rödbetsjuice
 • 1/2 dl olivolja
 • sesamfrön och olivolja eller ägg till pensling

Blanda mjöl och torrjäst. Låt stå minst 10 min. Blanda sedan ned alla andra torra ingredienser. Värm ugnen till 225°. Värm rödbetsjuicen till 37°. Vänd ned rödbetsjuic och olja. Blanda och arbeta igenom degen. Den ska vara ganska blöt. Låt vila i en djup bunke och täck med plastfolie. Jäs degen i 60 min.

Knåda degen, med så lite mjöl som möjligt. Forma till en lång rulle och dela den i 12 bitar. Forma varje bit till en bulle. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna 30 min till. Pensla med olja (eller ägg) och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Servera hamburgerbröden med traditionella hamburgare på högrevsfärs eller gör mina linsburgare. Fyll burgaren med sallad, lök, picklade lök, majonäs, tomat och sallad.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

4 Comments

 1. Marie 28 oktober, 2017at07:46

  Ser gott ut. Har ett gammalt recept på bröd med gluten där degvätskan består av mixade kikärter (eller linser ) och vatten. Kan säkert funka på detta om du vill ha mindre färgglada bröd. För att få 7 dl vätska 250 g avrunna kikärter och 4,5 dl vatten som mixas. Brukar bli riktigt saftiga och goda.

 2. Amira 28 oktober, 2017at08:41

  Dom ser ju heeelt ljuvliga ut! Älsk på färgerna?✨Du borde vlogga dessa recept!

 3. Jack 19 december, 2020at18:09

  Halloj, vi försökte nyss göra de här bröden. Men Jag tror det står fel i receptet? 1liter rödbetsjuice är i vartfall alldeles för mycket, det måste vara 1DL?

 4. Användarens profilbild jessica 20 december, 2020at09:59

  Ajdå! Ska testa mitt recept idag och stämma av. Tusen tack för kommentar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *