I höstas spenderade jag tre intesiva och på alla sätt oförglömliga dygn med SCOTT Sports. Vi är alla överens om att vi delade så mycket upplevelser tillsammans under de komprimerade timmarna under de tre dygnen, att vi har fantastiska och oförglömliga minnen för livet.

Tidiga morgnar för att fånga ljuset – ni vet det där ljuset som får det vackra att träda fram ännu mer.

Hela storyn SHE IS OUT THERE hittar ni här. Scrolla nedåt för att ta del av min.

Jag berättade om vår story – den du och jag som är delar av She Rides delar. Om varför det är så viktigt att vi finns, du och jag. Att vi finns för alla, oavsett om du är en han, hon eller hen. Och att det på riktigt är så där himla vackert i Stockholm som alla säger. Jag tog dem över Plattan, genom Gamla Stan ut längs morgontrafiken och Norrmälarstrand till magiska stigar i Hellas.

Det är något speciellt att få cykla genom ett tomt Stockholm. Att rulla nerför trapporna vid Drottninggatan mot Sergelstorg och över de karakteristiska svart och vita plattorna. Vi mötte någon morgontrött och sömndrucken människa som är på väg till jobbet och som lyfter lite lätt på ögonbrynet när jag kommer susande med ett kamerateam bakom mig och drönare i luften.

Genom Stockholms gator mot Riksdagen och lite nyvakna väktare som låter oss hållas.

Vi hugger en kopp kaffe på macken nere vid Norrmälarstrand och fortsätter ut mot stigarna, skogen och friheten. Genom Gamla Stan, över kullersten. De smala gränderna ligger tomma i den tidiga morgonen.

Jag har bott i Stockholm sedan 2005. Då bodde vi i Hammarby Sjöstad, “porten” till Hellas och Nackareserveratet. Om jag då hade anat att jag drygt 10 år senare skulle bli en passionerad cyklist, hade vi nog aldrig flyttat där ifrån.

Ni vet de där dagarna på hösten som är så där “håll-käften-över-jävligt-fantastiska” – så var de här dagarna. Krispiga klara och badande i omtänksamt solljus.

Och Hellas, stigmeckat som ligger så förtrollande nära och i princip mitt i stan, visade upp sig från sin bästa sida.

Om man pratar om Hellas så verkar Hellas dessutom vara stället som alla tar sig ut till nu i Coronatider. Flyr från innerstan och tar sig till stället där alla samlar kraft.

Skogen i Nacka- och Tyrestareservatet är min bakgård. Jag är i princip på stig bara jag kliver utanför dörren hemma. Och här har jag cyklat, lekfullt och på allvar ibland.

Jag har rensat tankar, skrattat och ibland nästan kräkts av mjölksyra här.

SCOTT – she’s out there – Stockholm

På den fösta kvällen tog jag med alla till Studio l’Echelon. På 40st WattBikes hade alla de där magiska människorna som är She Rides – där hade DU, satt dig på sadlarna för att bocka av ett av veckans träningspass.

SCOTT – she’s out there – Stockholm
SCOTT – she’s out there – Stockholm

Dagen efter var vi uppe och jagade gryningen och skymningen igen. På gröna slingan med alla namn på segment som jag aldrig lär mig och med vy över Hellas. På kvällen trampade vi upp på toppen av Hammarbybacken för att se Stockholm bada i pasteller.

Sen var det onsdag – med gryning och skymning och få timmar på sömnkontot. Ett skrapsår som ger minnen för livet och ett uppdämmat behov av mer kaffe. Men det spelade ingen roll för vi dukade upp till fest på våra onsdagsträningar i Hellas.

Det här är She Rides. Mer än en community. Där du och jag hör hemma tillsammans.

SCOTT – she’s out there – Stockholm
SCOTT – she’s out there – Stockholm
SCOTT – she’s out there – Stockholm

?: welschingerfilmerei ?: @gaudenzdanuser

4 Comments

 1. Cilla 7 maj, 2020at21:02

  Att få vara en del av all denna härliga gemenskap med massor av glädje ger mig mod och lust att hela tiden ge mig ut och upptäcka gamla och nya stigar och områden. Att få lära mig nya saker om mig själv och av att få lyckas övervinna rädslor!

 2. Användarens profilbild jessica 7 maj, 2020at22:12

  Fäller en tår nu. Så fint och precis så känner jag med och hoppas att vi får fler att känna ♥️

 3. Malin B 16 maj, 2020at07:55

  Håller med till fullo! <3 Blir helt tagen och rörd av dina ord, bilderna och filmen. Längtar så mycket efter er, efter dig bara… Men vi håller ut, vi fixar detta. TACK för din enorma kapacitet till att inspirera, TACK för ditt stora hjärta Jessica! <3

 4. Maria 17 maj, 2020at18:09

  SÅ inspirerande hemsida och inlägg!!
  Jättekul att se så många bilder också, det får en att längta ut igen fast man precis kom hem från ett cykelpass i Hellas! Tack för allt She Rides gör!
  <3

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *